Η Γερμανία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Σένγκεν

15:05 4/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι αρχές ελεύθερης κυκλοφορίας στη Σένγκεν, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας φανερά επηρεασμένος από τις τελευταίες εξελίξεις.

Η Γερμανία θέλησε να δείξει τις ανησυχίες που έχει για την Σένγκεν και εξήγησε πως το μέλλον της είναι αβέβαιο.

Σημείωση!

Η Δανία πήρε την απόφαση να αυξηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα της με την Γερμανία την στιγμή που η Κοπεγχάγη αναμένεται να κλείσει τη γέφυρα Όρεσουντ έτσι ώστε, να μην μπορούν να περνούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Τι συμβαίνει

στην Δανία;

Ο Πρωθυπουργός της μίλησε για τα νέα μέτρα λίγο μετά την ανακοίνωση που έκανε η Σουηδία κατά την οποία σημείωνε πως προτίθεται να κάνει και αυτή ελέγχους στα σύνορα της με την Δανία.

Ο Λαρς Λέκε Ράσμουσεν είπε εστιάζοντας στη Σουηδία:

Μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τη Δανία το ότι άλλες βόρειοευρωπαϊκές χώρες θέτουν φραγμούς στα σύνορά τους. Μπορεί να προκαλέσει αύξηση των αιτήσεων ασύλου.

Ενώ ο Μάρτιν Σέφερ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε:

Η ελεύθερη κυκλοφορία είναι πολύτιμη.

Τι συμβαίνει στη χώρα μας;

Το ένα σενάριο για την Σένγκεν διαδέχεται το άλλο. Η τελευταία φορά που συζητήθηκε κάτι, ήταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόαχιμ Χέρμαν, έθεσε εκ νέου ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη του Σενγκεν , δηλώνοντας πως η Ελλάδα, αφού δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να εγκαταλείψει τη ζώνη Σένγκεν.

Υπενθυμίζουμε πως παρόμοιες απόψεις περί εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη του Σένγκεν διατύπωσε πρόσφατα και ο αρχηγός της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αναπληρωτής πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, Μάνφρεντ Βέμπερ δηλώντας χαρακτηριστικά επί του ζητήματος:

Δεν προστατεύει τα σύνορά της σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα Συνθήκη του Σένγκεν και κατά συνέπεια παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Όταν οι χώρες μέλη δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων τότε θα πρέπει η Frontex να αναλαμβάνει τη φύλαξη των επίμαχων συνοριακών σημείων. Το σχετικό νομοσχέδιο έχει κατατεθεί εδώ και δύο εβδομάδες και ελπίζω ότι θα έχει ευρεία στήριξη από τις χώρες μέλη.

The post Η Γερμανία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Σένγκεν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα