Η Γαλλία στις κάλπες: Κοντά στο 70% η συμμετοχή στις εκλογές -Σάλος με φήμες περί διαρροής αποτελεσμάτων(Vid/pics)

14:22 23/4/2017 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας συμμετοχή στην σημερινή ψηφοφορία του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία έφθασε στις 18.00 ώρα Ελλάδος στο 69,42%, έναντι 70,59% το 2012, 73,87% το 2007 και 58,45% το 2002 την ίδια ώρα.

Σάλος με φήμες περί διαρροής
αποτελεσμάτων

Την ίδια στιγμή, μερικά βελγικά δίκτυα δίνουν αποτελέσματα κάτι που δεν μπορεί να επισημοποιηθεί αυτή τη στιγμή, οπότε μέχρι νεωτέρα θα πρόκειται για φήμες περί διαρροής αποτελεσμάτων. Τα γαλλικά ΜΜΕ έχουν αντιδράσει έντονα καθώς τους απαγορεύεται να βγάλουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα πριν το κλείσιμο της κάλπης.

Μέχρι στιγμής οι φήμες δεν έχουν επαληθευτεί, ωστόσο μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Γαλλίας, εφιστούν από το πρωί την προσοχή προς τους ψηφοφόρους, πως ενδεχομένως να υπάρξουν κατά τη διάρκεια της ημέρας Fake News, τέτοιου περιεχομένου.

Χωρίς αφίσες η Lepen στα τμήματα του εξωτερικού

Χωρίς αφίσες της Marine Lepen είναι τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού, αφού όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος δεν παρέδωσε εγκαίρως το υλικό προς ανάρτηση.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, η Lepen θα έπρεπε να παραδώσει τις αφίσες για τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού μέχρι τις 10 Απριλίου, κίνηση που δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα να είναι εμφανής σήμερα η απουσία αφισών της υποψηφίου σε τμήματα εκτός ηπειρωτικής Γαλλία.

Αυξήθηκε το ποσοστό συμμετοχής

To 28,54% άγγιξε το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 12:00 ώρα Γαλλίας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Αυτό το ποσοστό είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με 28,29% στις εκλογές του 2012, ενώ είναι εμφανώς πιο χαμηλό από το «απλησίαστο» σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 31,21% του 2007.

Ψήφισαν οι βασικοί υποψήφιοι

Ο Nicolas Dupont-Aignan, πρόεδρος του κινήματος «Όρθια Γαλλία» είναι ο πρώτος που ψήφισε στις 10.00 στην εκλογική του περιφέρεια όπου είναι και δήμαρχος Yerres, Essone.

Το φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Emmanuel Macron, ψήφισε γύρω στις 12.00 στην παραθαλάσσια πόλη Touquet, στη Μάγχη.

Λίγο αργότερα ακολούθησε η Marine Lepen στο προπύργιό της Henin Beaumont, όπου δεν έλειψαν και τα απρόοπτα.

National Front (FN) leader Marine Le Pen casts her vote in Henin-Beaumont for French #PresidentialElection pic.twitter.com/nevtQcFMFP

— Ruptly (@Ruptly) April 23, 2017

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Mélenchon και Fillon οι οποίοι ψήφισαν γύρω στις 13:00 ώρα Ελλάδας, αμφότεροι στο Παρίσι.

Presidential candidate @JLMelenchon arrives to cast his vote in #Paris in #Presidentielle2017 pic.twitter.com/weqRPuR8D3

— Jim Brunsden (@jimbrunsden) April 23, 2017

«Να δείξουμε ότι η δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από κάθε τι άλλο»

Έκκληση προς όλους τους ψηφοφόρους απηύθυνε ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, για να αποδείξουν με τη ψήφο τους πως η δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλο, προερχόμενος από το κέντρο όπου έριξε τη ψήφο του.

Παράλληλα, έλεγξε και τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είναι δρακόντεια για τη σημερινή ημέρα.

The post Η Γαλλία στις κάλπες: Κοντά στο 70% η συμμετοχή στις εκλογές -Σάλος με φήμες περί διαρροής αποτελεσμάτων(Vid/pics) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα