Η φοροκαταιγίδα στην Ελλάδα στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου

09:53 3/1/2017 - Πηγή: iPop

Οι άμεσοι κι έμμεσοι φόροι που ήρθαν με την έλευση του 2017 στην χώρα μας, αυξάνοντας τις τιμές σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες της καθημερινότητας βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου, ο οποίος κάνει λόγο για μια «κρίση δίχως τέλος» και «αμέτρητες αυξήσεις».

Πρακτορείο DPA

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA αναφέρει πως οι φόροι αυξάνονται και ότι πολλοί Έλληνες είναι χωρίς λεφτά

στο πορτοφόλι τους, ενώ εκτιμά ότι το 2017 θα μια ακόμα πιο δύσκολη χρονιά για την χώρα μας.

Η οικονομία είναι ασθμαίνουσα, οι φόροι θα αυξηθούν και πολλοί Έλληνες δεν έχουν καν χρήματα στο πορτοφόλι. Πολλοί εκτιμούν ότι το 2017 θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από τη χρονιά που μόλις πέρασε

Η FAZ, η Stuttgarter Nachrichten αλλά και η Bild αναδημοσιεύουν με την σειρά τους το δημοσίευμα του DPA υπό τον τίτλο: «Αμέτρητες αυξήσεις φόρων για τους Έλληνες στο νέο έτος».

Deutsche Welle

Η Deutsche Welle απ’ την πλευρά της σημειώνει πως το γερμανικό πρακτορείο σχολιάζει πως «είτε πρόκειται για τον καφέ, τα τσιγάρα ή τα καύσιμα, ο νέος χρόνος αναμένεται βαρύς για τους καταναλωτές».

Το δημοσίευμα μάλιστα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αυξημένη φορολόγηση των ΙΧ:

Επειδή στην αρχή του έτους δεν επαρκούν τα χρήματα να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, πολλοί κάτοχοι οχημάτων αναγκάζονται τις πρώτες μέρες του χρόνου να επιστρέψουν τις πινακίδες

Süddeutsche Zeitung

Aπό την πλευρά της η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει το πέρασμα απ’ τις διαδηλώσεις του 2011 στα μέτρα του 2017.

«Η κρίση δεν φαίνεται να έχει τέλος για την Ελλάδα», τονίζει η γερμανική εφημερίδα, η οποία σε άρθρο της σχολιάζει συγκεκριμένα τις αυξήσεις στα προϊόντα:

Ακόμη κι αν οι εικόνες παθογένειας του ελληνικού κράτους σε μεγάλο βαθμό εκλείπουν από τα διεθνή ΜΜΕ, για τους ίδιους τους Έλληνες και κατά τη νέα χρονιά η ζωή αναμένεται να είναι κάπως δύσκολη. Κι αυτό διότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να παρουσιάσει το 2017 πρόσθετα έσοδα ύψους περίπου 2,5 εκατομ. ευρώ, κυρίως μέσω υψηλότερων φόρων και περικοπών. Οι εφημερίδες δημοσιεύουν ήδη λίστες με τις αλλαγές που πρέπει να περιμένουν οι καταναλωτές. Από 1ης Ιανουαρίου η βενζίνη ακριβαίνει κατά τρία σεντ το λίτρο, η ντίζελ κατά οκτώ. Η τιμή για ένα κιλό καπνού αυξάνεται κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Ένα κιλό καφέ γίνεται πιο ακριβό από ένα έως τρία ευρώ. Οι κλήσεις προς σταθερά ακριβαίνουν επίσης κατά 10%

Κατά την γερμανική εφημερίδα, το μεγαλύτερο μέρος των επιθυμητών εσόδων «η ελληνική Κυβέρνηση θέλει να πάρει από τους αγρότες, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τους συνταξιούχους και τους αυτοαπασχολούμενους. Μέσω των περικοπών στις συντάξεις και την αύξηση της φορολόγησης αυτές οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να εισφέρουν έως και 1,5 εκατομ. ευρώ».

Κάνοντας μια αναδρομή στο 2011, τονίζει ότι τότε παρόμοια οικονομικά προγράμματα οδήγησαν πολλούς σε βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας. «Τότε οι διαδηλωτές γύρω από την πλατεία Συντάγματος άφηναν πίσω τους όχι μόνο συνθήματα στους τοίχους, αλλά και πλαστικά ποτήρια του καφέ και κουτιά από τσιγάρα. Σήμερα πολλοί εξ αυτών δεν μπορούν πλέον καν να πληρώσουν (τον καφέ ή τα τσιγάρα τους). H κατανάλωση στη χώρα κατά τα χρόνια της κρίσης έχει μειωθεί δραστικά, παραπονιούνται οι έμποροι».

The post Η φοροκαταιγίδα στην Ελλάδα στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα