Συρία: Οι αντάρτες αναστέλλουν τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις λόγω των βομβαρδισμών

08:24 3/1/2017 - Πηγή: iPop

Οι συνεχόμενοι βομβαρδισμοί απ’ την Δαμασκό παρά την κατάπαυση που πυρός που έχει τεθεί σε ισχύ προκάλεσε την αντίδραση των ανταρτών, οι οποίοι δηλώνουν πως αναστέλλουν τις συζητήσεις για τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις που θα γίνονταν στην Αστάνα του Καζακστάν.

Συγκεκριμένα, πάνω από δέκα οργανώσεις ανταρτών δήλωσαν πως αναστέλλουν τις συζητήσεις λόγω των παραβιάσεων της εκεχειρίας απ’ το συριακό καθεστώς.

«Επειδή οι παραβιάσεις αυτές συνεχίζονται, οι παρατάξεις των ανταρτών ανακοινώνουν (…) προχωρούμε «στο πάγωμα κάθε

συζήτησης που αφορά τις διαπραγματεύσεις στην Αστάνα», είπαν οι οργανώσεις με κοινό τους μήνυμα.

Θυμίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις στην Αστάνα θα γίνονταν στα τέλη του Γενάρη. Σ’ αυτές θα συμμετείχαν ακόμα η Ρωσία – σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, αλλά και η Τουρκία που στηρίζει τους αντάρτες.

Η περιοχή Ουάντι Μπαράντα, η οποία βρίσκεται κάτω απ’ τον έλεγχο των ανταρτών, βομβαρδίστηκε ξανά απ’ τον συριακό στρατό, ο οποίος επιχειρεί να κερδίσει εκ νέου τον έλεγχο πηγών υδροδότησης.

Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες η πολεμική αεροπορία της Συρίας προκαλεί σχεδόν καθημερινά πλήγματα στην περιοχή, ενώ τα στρατεύματα έφθασαν μέχρι τα όρια της Άιν αλ Φίγκε, μιας σημαντικής πηγής νερού.

Για ακόμα μια φορά η εκεχειρία στη Συρία αποδεικνύεται ιδιαίτερα εύθραυστη, με τη μια παραβίαση να διαδέχεται την άλλη και να καθιστά δύσκολη την επίτευξη κάποιας ειρηνικής λύσης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άμαχοι στην περιοχή από τα πυρά των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος.

The post Συρία: Οι αντάρτες αναστέλλουν τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις λόγω των βομβαρδισμών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα