To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Τι ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο Γουέστμίνστερ. Μια δήλωση που δημοσιεύθηκε από το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της ομάδας, αναφέρει ότι "στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους" είχε πραγματοποιήσει την βαρβαρότητα έως από το Κοινοβούλιο. Ανέφερε επίσης ότι ο άνδρας ακολούθησε την πρόσκληση της τρομοκρατικής ομάδας, να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά αμάχων και δυνάμεων ασφαλείας στις χώρες που συμμαχούν με τους Αμερικανούς και βομβαρδίζουν τα εδάφη τους στη Συρία και το Ιράκ.

Η διατύπωση της δήλωσης δεν

αναφέρει καμία άμεση εμπλοκή στην επίθεση, που οι ερευνητές έχουν πει ότι ήταν εμπνευσμένη από την ισλαμιστική τρομοκρατία. Το Isis αναλαμβάνει συχνά την ευθύνη για τρομοκρατικές επιθέσεις που δεν έχει ενορχηστρώσει άμεσα, αλλά συνδέονται με την ιδεολογία του.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ερευνά την επίθεση ως τρομοκρατική, αλλά δεν έχει κατονομάσει κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Οκτώ άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ, όπου ο δράστης ενοικίασε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε στη σφαγή.

Η Τερέζα Μέι είπε ότι ο δράστης, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί επίσημα, ήταν γεννημένος στη Βρετανία και είχε αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για σχέσεις με βίαιο εξτρεμισμό από την MI5.

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα