Η ευτυχία σε κάνει πιο παραγωγικό στη δουλειά!

12:31 6/11/2014 - Πηγή: iPop

Δεν συμφέρει κανέναν να νιώθεις καταπιεσμένος ή δυστυχισμένος στον εργασιακό σου χώρο. Και κυρίως το αφεντικό σου! Γιατί; Επειδή από την ευτυχία σου βγαίνουν όλοι κερδισμένοι, μιας και σε κάνει πιο παραγωγικό στη δουλειά.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Warwick. Οι οικονομολόγοι πραγματοποίησαν μια σειρά πειραμάτων για να εξετάσουν την ιδέα ότι όσοι είναι ικανοποιημένοι στη δουλειά τους εργάζονταν σκληρότερα. Βρήκαν ότι η ευτυχία έκανε τους ανθρώπους περίπου 12% πιο παραγωγικούς.

Ο καθηγητής Andrew Oswald, ο Δρ Eugenio Proto και ο Δρ Ντάνιελ Sgroi από το Τμήμα

Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Warwick, ηγήθηκαν της μελέτης. Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων στους συμμετέχοντες είτε έδειχναν ένα κλιπ κωμωδίας είτε έδιναν δωρεάν σοκολάτα, ποτά και φρούτα. Ερωτήθηκαν για πρόσφατες οικογενειακές τραγωδίες, για να δουν πώς συνδέονται τα χαμηλότερα επίπεδα ευτυχίας με την παραγωγικότητα.

Ο Καθηγητής Oswald είπε: «Εταιρείες όπως η Google έχουν επενδύσει στη στήριξη των εργαζομένων και την ικανοποίηση των εργαζομένων, με αποτέλεσμα η παραγωγικότητά τους να έχει αυξηθεί ακόμα και κατά 37%».

Ο Δρ Sgroi πρόσθεσε: «Η κινητήρια δύναμη φαίνεται να είναι ότι οι πιο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τον χρόνο που έχουν πιο αποτελεσματικά, αυξάνοντας το ρυθμό με τον οποίο μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα.»

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Η ευτυχία σε κάνει πιο παραγωγικό στη δουλειά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα