Η ΕΕ καταδικάζει την εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου και λαμβάνει τα μέτρα της

14:13 29/8/2017 - Πηγή: iPop
Την εκτόξευση πυραύλου απ’ την Βόρεια Κορέα στα εδάφη της Ιαπωνίας καταδίκασε και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εξετάζει τη λήψη απαραίτητων μέτρων και την «αρμόζουσα αντίδραση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την οποία συγκάλεσαν από κοινού ΗΠΑ και Ιαπωνία, η EE θα εξετάσει την αντίδραση

που αρμόζει.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Federica Mogherini, ανέφερε πως «υποστηρίζουμε πλήρως τα αιτήματα για μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα εξετάσει μια «κατάλληλη απάντηση σε στενή διαβούλευση με σημαντικούς εταίρους και ευθυγραμμιζόμενη με τις συζητήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Κατηγορεί τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι οδηγούν την κορεατική χερσόνησο «σε ένα ακραίο επίπεδο έκρηξης» και τόνισε ότι η απάντησή της με «σκληρότερα αντίμετρα» είναι δικαιολογημένη.

Τώρα που οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ξεκάθαρα την εχθρική τους πρόθεση απέναντι στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ξεκινώντας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις (…) η χώρα μου έχει κάθε λόγο να απαντά με σκληρά αντίμετρα, ασκώντας το δικαίωμά της στην άμυνα…Και οι ΗΠΑ θα είναι πλήρως υπεύθυνες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτό

Trump: Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε πως όλες οι επιλογές για τη Βόρεια Κορέα βρίσκονται στο τραπέζι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο κόσμος έχει λάβει ξεκάθαρα το τελευταίο μήνυμα της Β. Κορέας: αυτό το καθεστώς σηματοδότησε την περιφρόνησή του για τους γείτονές του, για όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για τα πρότυπα αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς» δήλωσε ο Trump, αναφερόμενος στην εκτόξευση του πυραύλου στην Ιαπωνία και συμπλήρωσε πως «οι απειλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες αυξάνουν την απo μόνωση της Β. Κορέας».

Ρωσία: Δεν ήταν «παραπλανητική» η απειλή του Γουάμ

Η Ρωσία δήλωσε πως δυστυχώς, μετά και την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, οι απειλές της για επίθεση κοντά στο νησί Γουάμ μόνο παραπλανητικές δεν είναι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής ‘Ανω Βουλής, Κονσταντίν Κόσατσεφ.

Δυστυχώς η Πιονγκγιάνγκ απέδειξε ότι οι απειλές της εναντίον της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Γκουάμ δεν είναι παραπλανητικές. Η προκλητική αυτή εκτόξευση επιβεβαιώνει “το αδιέξοδο” γύρω από το βορειοκορεάτικο πρόβλημα: Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που υιοθετήθηκε στις αρχές του μήνα δεν πέτυχε τον στόχο της, καθώς η κατάσταση έχει μετατραπεί σε μια διμερή αντιπαράθεση μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ

Photo: KCNA/EPA

The post Η ΕΕ καταδικάζει την εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου και λαμβάνει τα μέτρα της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα