Όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις με άδειο στομάχι

12:37 29/8/2017 - Πηγή: iPop
Πόσες φορές μας έχουν πει «μην πιεις καφέ ή ποτό με άδειο στομάχι»; Και πόσες τελικά τους ακούσαμε; Η αλήθεια είναι πως είναι πολλά τα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις με άδειο στομάχι.Μην πάρεις αντιφλεγμονώδη


Η ασπιρίνη, η παρακεταμόλη και άλλη αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν μπορείς να τα πάρεις με άδειο στομάχι. Όχι μόνο επειδή μειώνει την αποτελεσματικότητά τους αλλά προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ένα ποτήρι γάλα θα βοηθήσει αρκετά.

Μην πιεις καφέ

Ακόμη και ο καφές χωρίς καφεϊνη διεγείρει την παραγωγή οξέος στο στομάχι και μπορεί να προκαλέσει καούρα αλλά και προβλήματα

με το πεπτικό σύστημα, αν τον πιεις με άδειο στομάχι. Η παράλειψη του πρωινού ακόμα και μετά τον καφέ μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια σεροτονίνης. Αν δεν μπορείς να εγκαταλείψεις την συνήθεια του πρωινού καφέ τότε βάλε λίγο γάλα σε αυτό.

Μην καταναλώνεις alcohol

Χωρίς να έχεις φάει, ο ρυθμός απορρόφησης του alcohol αυξάνεται τόσο που είναι ακριβώς το ίδιο με μια ενδοφλέβια ένεση. Αντίθετα, η διάσπαση του alcohol επιβραδύνεται γεγονός που προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Η ταχεία επίδραση του alcohol στο σώμα έχει αρνητικές συνέπειες για το ήπαρ, την καρδιά και τα νεφρά.

Μη μασάς τσίχλα

Το οξύ που δημιουργείται όταν μασάς τσίχλα μπορεί να «καταστρέψει» το στομάχι σου. Μπορεί ακόμη να οδηγήσει σε γαστρίτιδα. Είναι επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι άνθρωποι που μασούν τσίχλα προτιμούν τα πρόχειρα φαγητά και όχι τα φρούτα και τα λαχανικά. Απέφυγε τη τσίχλα για περισσότερο από 10 λεπτά ακόμα και με πλήρες στομάχι.

Μην πηγαίνεις στο κρεβάτι με άδειο στομάχι


Η πείνα και τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης μας εμποδίζουν να κοιμηθούμε καλά. Και η έλλειψη ύπνου αυξάνει το επίπεδο ορμονών της πείνας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τρώμε περισσότερο την επόμενη μέρα.
Η καλύτερη λύση πριν πας για ύπνο είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα επειδή περιέχουν μαγνήσιο και ασβέστιο. Αυτά θα σου εξασφαλίσουν έναν υγιή ύπνο.

Έντονη άσκηση

Υπάρχει μια θεωρία πως η άσκηση με άδειο στομάχι καίει περισσότερες θερμίδες. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν επηρεάζει την απώλεια λίπους. Η ένταση της άσκησης μειώνεται λόγω έλλειψης ενέργειας του οργανισμού.
Θα πρέπει να καταναλώσεις ένα σνακ πριν από κάθε είδους άσκησης, επειδή η σωματική δραστηριότητα προκαλεί την παραγωγή γαστρικού υγρού, η οποία είναι επιβλαβής για ένα άδειο στομάχι.

Μην πας για ψώνια


Η πείνα θα σε κάνει ν’ αγοράσει πράγματα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι. Καλό είναι να κάνεις μια λίστα πριν επισκεφτείς το super market. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην αγοράσεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι και να εξοικονομήσεις χρήματα.

Μην πίνεις χυμό εσπεριδοειδών

Οι όξινες και σκληρές ίνες που περιέχονται στα εσπεριδοειδή ερεθίζουν το άδειο στομάχι σου και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Μπορείς να αραιώσεις με λίγο νερό τον φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Μην τσακώνεσαι

Ερευνητές έχουν αποδείξει πως η πείνα μας κάνει περισσότερο οξύθυμους και λιγότερο ανεκτικούς. Αυτό συμβαίνει επειδή ο αυτοέλεγχος απαιτεί ενέργεια. Καλύτερα να πιεις κάτι ζεστό πριν μια συζήτηση, αυτό θα ελαφρύνει κάπως το κλίμα.

Photos: depositphotos

The post Όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις με άδειο στομάχι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα