Η ΕΕ επιστρέφει πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα

15:00 25/8/2017 - Πηγή: iPop
Ξεκινά τον επόμενο μήνα η διαδικασία επαναπροώθησης αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν άμεσα πίσω τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνει η εξέταση της χορήγησης ή μη πολιτικού ασύλου στη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε πως «η

γραφειοκρατική διαδικασία έχει αρχίσει και αναμένουμε επιστροφές εντός του επόμενου μήνα».

Η διαδικασία θα αρχίσει με έναν συμβολικό αριθμό σαν ένδειξη φιλίας προς τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά έθνη. Έχουμε βέβαια ήδη δεχθεί τόσους πολλούς πρόσφυγες, έχουμε βρεθεί υπό τόσο μεγάλη πίεση, που το να δεχθούμε περισσότερους θα ήταν παράλογο, εάν δεν ήταν τραγικό

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε μεταξύ άλλων πως δεν γνωρίζει κατά πόσο όσοι επιστρέψουν θα καταφέρουν να ξαναφύγον απ’ την Ελλάδα ενώ επίσης δε γνωρίζει σε ποιο μέρος θα «εγκατασταθεί». .

Μπορεί να είναι στην Αθήνα, μπορεί στη Θήβα, ό,τι και να γίνει πάντως οι συνθήκες θα είναι καλές, έχουν ήδη βελτιωθεί πολύ και θα είναι σύντομα συμβατές με τα κριτήρια της Ε.Ε.

Η Γερμανία, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, έχει προχωρήσει ήδη σε 400 αιτήσεις επαναπροώθησης, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Νορβηγία έχουν επίσης ζητήσει την επιστροφή αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

Η επαναπροώθηση δεν θα αφορά αιτούντες άσυλο οι οποίοι έφθασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν τον Μάρτιο του 2017.

Photo: Γιάννης Δέδες

The post Η ΕΕ επιστρέφει πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα