Μόλις έστειλες μήνυμα; Πλύνε αμέσως τα χέρια σου!

14:13 25/8/2017 - Πηγή: iPop
Για τους περισσότερους το κινητό έχει γίνει προέκταση του χεριού τους. Απ’ το πρωί που ξυπνούν μέχρι το βράδυ που θα πέσουν για ύπνο. Δεν το αποχωρίζονται ούτε στο τραπέζι την ώρα που δειπνούν. Και αυτό είναι μεγάλο λάθος, καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο βρώμικο απ’ το κινητό μας, ακόμα κι αν δεν του φαίνεται!

Σύμφωνα με έρευνες, το κινητό είναι δέκα φορές πιο βρώμικο και απ’ το κάθισμα της τουαλέτας!

Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι μεταφέρουν πάντα τα κινητά τους τηλέφωνα, ακόμα και σε περιπτώσεις που πλένουν τα χέρια τους, τα κινητά τείνουν να συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια, σύμφωνα

με τον Emily Martin επίκουρο καθηγητή δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μichigan. Η έρευνα διαπίστωσε πως περισσότερα από 17.000 βακτήρια βρίσκονται στα κινητά των μαθητών του Λυκείου.

Το ανθρώπινο δέρμα είναι φυσικά καλυμμένο με μικρόβια τα οποία συνήθως δεν είναι επιβλαβή για την υγεία. Αυτά τα βακτήρια και τα φυσικά έλαια στα χέρια μεταφέρονται στο τηλέφωνο κάθε φορά που στέλνεις ένα μήνυμα ή καλείς κάποιον. Επομένως, οι περισσότεροι οργανισμοί που βρίσκονται στα τηλέφωνα δεν είναι παθογόνοι.

Ωστόσο υπάρχουν μερικά βακτήρια που πρέπει να σε απασχολούν. Το κινητό μας έρχεται σε επαφή με όλες τις επιφάνειες και οι έρευνες βρήκαν σοβαρά παθογόνα σ’ αυτό, όπως είναι o Streptococcus ακόμα και E. Coli. Απλώς, έχοντας αυτά τα μικρόβια στο κινητό σου δεν μπορούν να σε βλάψουν αν δεν εισέλθουν στο σύστημά σου.

Καλό είναι όταν κάνεις χρήση του κινητού σου να πλένεις τα χέρια σου. Επίσης, συνίσταται να κρατάς το κινητό σου μακριά απ’ το μπάνιο ενώ μπορείς ακόμα και να το καθαρίζεις τακτικά. Δεν θα απομακρυνθούν όλα τα μικρόβια αλλά ένα σημαντικό μέρος τους.

The post Μόλις έστειλες μήνυμα; Πλύνε αμέσως τα χέρια σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα