Η διατροφή του Αιγαίου διεκδικεί μια θέση στον κατάλογο της UNESCO

14:51 10/3/2017 - Πηγή: iPop

Μια θέση στον κατάλογο της UNESCO διεκδικεί η διατροφή του Αιγαίου, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Μετά την επιτυχή διεκδίκηση και την ανάδειξή της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να κάνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην παγκόσμια αναγνώριση και διάδοση της και μας κάνει όλους περήφανους.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε, πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις σχετικά την σύνταξη του φακέλου έτσι ώστε να κατατεθεί η συγκεκριμένη πρόταση.

Η

αναγνώριση της αιγαιακής διατροφής από την UNESCO, ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας» σημειώνεται, πως θα την κατοχυρώσει ως ένα πολυδιάστατο αγαθό, το οποίο συνθέτεται από τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα των νησιών.

Τι αναφέρει η Περιφέρεια;

Στην ανακοίνωση της υπογραμμίζει:

Είναι η πολύπλευρη ανάδειξη της ταυτότητας του Νοτίου Αιγαίου, των νησιώτικων παραδοσιακών προϊόντων και της τοπικής διατροφής και εντάσσεται στην στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προώθηση των τοπικών, ποιοτικών προϊόντων των νησιών, στις διεθνείς αγορές, παράλληλα με την διάδοση των τοπικών παραδόσεων και του πολιτισμού

The post Η διατροφή του Αιγαίου διεκδικεί μια θέση στον κατάλογο της UNESCO appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα