Η ατζέντα των θεμάτων της G20 υπό τον ασφυκτικό κλοιό των διαδηλωτών

16:32 7/7/2017 - Πηγή: iPop

Οι ηγέτες των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, G20, συναντώνται σήμερα Παρασκευή στο Αμβούργο.

Η ατζέντα των G20 περιλαμβάνει θέματα πολιτικής για την οικονομία, το χρηματοπιστωτικό τομέα, το κλίμα, το εμπόριο, την απασχόληση και την ανάπτυξη, τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Junker: Η ΕΕ θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν τιμωρητικούς δασμούς στον χάλυβα

«Εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς στις ευρωπαϊκές εισαγωγές χάλυβα,

η Ευρώπη είναι έτοιμη να αντιδράσει άμεσα και επαρκώς», δήλωσε ο Junker.

Tusk: Να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες σε διεθνές επίπεδο για να σπάσει το οικονομικό μοντέλο της διακίνησης προσφύγων

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk κατήγγειλε την υποκρισία και τον κυνισμό κάποιων χωρών της G20 αναφορικά με την αντιμετώπιση των διακινητών προσφύγων και μεταναστών.

Πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες σε διεθνές επίπεδο για να σπάσει το οικονομικό μοντέλο της διακίνησης προσφύγων. Γι΄αυτό τον λόγο θα προτείνω στους ηγέτες της G20 να εργαστούν για την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων από τον ΟΗΕ εις βάρος των διακινητών

Ο Tusk τόνισε πως αν δεν επιτευχθεί θα πρόκειται για μια «θλιβερή απόδειξη της υποκρισίας κάποιων μελών της G20.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εταίρους μας να είναι πιο ενεργοί, πιο θετικοί, λιγότερο κυνικοί και πιο αποφασιστικοί την ώρα της συνεργασίας στην κοινή μας μάχη κατά των διακινητών και κάθε είδους λαθρεμπορίου στη Λιβύη

Theressa May: Η G20 θα παροτρύνει τον Trump να επανεντάξει τις ΗΠΑ στη συμφωνία για το κλίμα

Oι ηγέτες της G20 που συναντώνται στο Αμβούργο θα παροτρύνουν τον πρόεδρο Donald Trump να επανενταχθούν οι ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theressa May.

Η May αναμένεται να έχει διμερή συνάντηση με τον Trump στο περιθώριο της συνόδου της G20.

Ελπίζω ότι θα είναι σε θέση να βρουν έναν τρόπο να επιστρέψουν στη συμφωνία του Παρισιού… Πιστεύω ότι είναι δυνατόν. Δεν επαναδιαπραγματευόμαστε τη συμφωνία του Παρισιού, αυτή παραμένει, αλλά θέλω να δω τις ΗΠΑ να αναζητούν τρόπους για να επανενταχθούν σε αυτήν

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Περίπου 20.000 αστυνομικοί από ολόκληρη τη Γερμανία έχουν αναπτυχθεί στο Αμβούργο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναταραχές.

Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες και ημέρες στο περιθώριο της G20. Οι διαδηλωτές αναμένεται να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τους ηγέτες να φτάσουν στο συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος.

Συνολικά 159 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 45 άτομα έχουν συλληφθεί.

«Εγκλωβισμένη» στο ξενοδοχείο της η Melania Trump

Melania Trump παραμένει «εγκλωβισμένη» για λόγους ασφαλείας στο ξενοδοχείο όπου καταλύει η αμερικανική αποστολή και να παραστεί σε εκδηλώσεις με τις συζύγους άλλων ηγετών, λόγω των διαδηλώσεων, όπως είπε η εκπρόσωπός της.

«Η αστυνομία του Αμβούργου δεν μπόρεσε να μας δώσει το πράσινο φως για να φύγουμε», είπε η Stephanie Grisham μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Αμβούργο.

The post Η ατζέντα των θεμάτων της G20 υπό τον ασφυκτικό κλοιό των διαδηλωτών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα