Η άποψη του Ταγίπ Ερντογάν για το ποιος είναι πραγματικά τρομοκράτης

22:13 14/3/2016 - Πηγή: iPop

Τη δική του άποψη για το ποιος θα πρέπει να θεωρείται τελικά τρομοκράτης δίνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, λίγο μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λίγο μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση, η οποία σημειώθηκε στην Άγκυρα και στοίχισε τη ζωή σε 37 άτομα, δήλωσε πως «ο όρος τρομοκράτης, θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους υποστηρικτές της τρομοκρατίας», αφήνοντας αιχμές

εναντίον πολιτικών και δημοσιογράφων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως είναι αναγκαία η διεύρυνση του όρου «τρομοκράτης», προκειμένου να συμπεριλάβει και τους υποστηρικτές της τρομοκρατίας, επειδή και αυτοί «είναι εξίσου ένοχοι».

Σε ομιλία του, μια ημέρα μετά τη νέα επίθεση αυτοκτονίας στην καρδιά της Άγκυρας, ο Τούρκος Πρόεδρος διαμηνύει πως «δεν είναι μόνο το πρόσωπο που τραβάει τη σκανδάλη τρομοκράτης, αλλά και όσοι βοήθησαν για να γίνει μια τέτοια πράξη, πρέπει να χαρακτηρισθούν τρομοκράτες, ανεξαρτήτως των τίτλων τους», ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, πως «μπορεί να πρόκειται για κάποιον δημοσιογράφο, για ένα βουλευτή ή κάποιον άλλο παράγοντα της κοινωνίας των πολιτών».

Υπενθυμίζουμε, πως μέχρι στιγμής οι τουρκικές αρχές ασφαλείας έχουν προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία βρίσκονταν στη νοτιοανατολική πλευρά της Τουρκίας και τα οποία φέρονται να σχετίζονται με τη νέα αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην Άγκυρα.

Η αιματηρή επίθεση που πάγωσε την Τουρκία, αποδίδεται από τις τουρκικές αρχές, σε Κούρδους αυτονομιστές. Το μεσημέρι της Δευτέρας το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι ο δεύτερος φερόμενος βομβιστής ήταν Τούρκος υπήκοος και συνδεόταν με μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό πως στη επίθεση συμμετείχε και μια γυναίκα η οποία θεωρείται μέλος του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

The post Η άποψη του Ταγίπ Ερντογάν για το ποιος είναι πραγματικά τρομοκράτης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα