Η απίθανη ιστορία 22χρονης με εγκεφαλική παράλυση που σήμερα τρελαίνει το Instagram!

15:37 27/4/2017 - Πηγή: iPop

Η Marianna Sfakianakis, 22 ετών, θυμίζει συχνά στους 50.000 οπαδούς της Instagram ότι δεν είναι το ίδιο κορίτσι που ήταν κάποτε. H σύμβουλος επιχειρήσεων, η οποία κατοικεί μόνιμα στο Σίδνεϊ ανέβασε μια εικόνα από τη παιδική της ηλικία και μας έκανε να ανατριχιάσουμε! Η απίθανη ιστορία 22χρονης με εγκεφαλική παράλυση που σήμερα τρελαίνει το Instagram!

Η ίδια, όπως εξηγεί ανέβασε την συγκεκριμένη φωτογραφια

με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους να παραμείνουν δυνατοί, ακόμη και αν έχουν κάποια αναπηρία.

Όπως φαίνεται,όμως, στο insta account της σήμερα έχει ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και αναστατώνει τους followers της!

Γεννήθηκα στην Ελλάδα ως πρόωρο μωρό. Οι γιατροί είχαν πει στην μαμά μου πριν από τον τοκετό ότι επρόκειτο να είμαι θνησιγενής.

Η ίδια μιλάει για την εγκεφαλική παράλυση στο instagram.

«Με πήγαν αμέσως στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα χάσει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου που προκάλεσαν βλάβη στον εγκέφαλό μου με αποτέλεσμα μια μόνιμη κατάσταση που ονομάζεται εγκεφαλική παράλυση» λέει χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

Η κατάσταση της επηρέασε την κίνηση στα πόδια της, τον έλεγχο των μυών και την ισορροπία της. Μετακόμισε στην Αυστραλία στην ηλικία των πέντε ετών με την ελπίδα να βρει πιο προχωρημένους γιατρούς και θεραπείες.

«Ως παιδί δεν κατάλαβα ποτέ τι συνέβαινε πραγματικά και γιατί ήμουν διαφορετική από όλα τα άλλα παιδιά. Δέχθηκα bullying επειδή δεν περπατούσα όπως όλοι οι άλλοι και γιατί ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι» δηλώνει η Μαριάννα.

Επίσης μιλάει για την κατάθλιψη που βίωσε σε μικρή ηλικία εξαιτίας του bullying που της έκαναν τα άλλα παιδάκια.

Αυτό μου προκάλεσε μεγάλο άγχος, κατάθλιψη και ήμουν τόσο νέα και δεν ήξερα πώς να το χειριστώ εκτός από το να αυτοτραυματίζομαι. Όταν έφτασα στα 6, έκανα χειρουργείο πολλαπλών επιπέδων, σχεδόν χωρίς να περάσω από τη διαδικασία των οκτώ ωρών που με άφησε με εννέα ουλές στα πόδια μου

Η χειρουργική επέμβαση ήταν ευτυχώς επιτυχημένη, αλλά η 22χρονη δεν μπορούσε ακόμα να κινήσει τα πόδια της για σχεδόν οκτώ μήνες. Αναγκάστηκε να μάθει πώς να περπατάει πάλι χρησιμοποιώντας πατερίτσες.

«Παρόλο που μου είπαν ότι ποτέ δεν θα ήμουν 100% φυσιολογική τα αποτελέσματα μου ήταν απίστευτα και ήμουν ευγνώμων. Ποτέ δεν ήθελα να είμαι τέλεια» έγραψε στο instagram η ίδια.

Η σελίδα του Instagram της Μαριάννας, φιλτράρεται με εκπληκτικά επιτεύγματα ικανότητας και προσωπικά επιτεύγματα. Η ίδια δήλωσε ότι η άσκηση είναι αυτό που την βοήθησε να ξεπεράσει τα μακροχρόνια ψυχικά και σωματικά προβλήματα.

Η έναρξη του γυμνασίου σε αναπηρικό αμαξίδιο ήταν ένας αγώνας που με οδήγησε στην κατάθλιψη και το άγχος. Μου πήρε πολλά χρόνια για να το ξεπεράσω πριν αποφασίσω να ξεκινήσω το ταξίδι μου στο γυμναστήριο.

«Τα παιδιά στο σχολείο δεν ήταν τόσο μορφωμένα για τις αναπηρίες όπως είναι τώρα» εξήγησε η Μαριάννα σε μία προσπάθειά της να δικαιολογήσει τις συμπεριφορές των τότε συμμαθητών της.

Η 22χρονη δεν ήταν σε θέση να τρέξει και να κρατήσει την ισορροπία της και ήταν σε «καθημερινό πόνο» ως αποτέλεσμα του ρυθμιστικού της περπατήματος.

Τα παιδιά της είχαν βγάλει διάφορα παρατσούκλια…«Ήταν ένας σιωπηλός συχνά λεκτικός αλλά και σωματικός εκφοβισμός. Ήμουν πάντα πολύ καλή και δεν προκαλούσα επειδή φοβόμουν» λέει η ίδια.

«Πέρασα τις περισσότερες μέρες να κλαίω και να νιώθω πολύ μοναξιά. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω, κλεινόμουν στον εαυτό μου» αναφέρει η ίδια.

Τα κοινωνικά μέσα και η άσκηση έχουν μεταμορφώσει εντελώς τη ζωή της Μαριάννας. Οι followers της την βλέπουν σαν μία πηγή έμπνευσης, ιδιαίτερα οι κοπέλες που βρίσκονται σε «παρόμοιες καταστάσεις».

«Έχω οικοδομηθεί για να είμαι μια ισχυρή και ανεξάρτητη νεαρή κοπέλα που πάντα επικεντρώνεται στη βελτίωση καθημερινά. Το ταξίδι μου στο γυμναστήριο είχε τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή μου σήμερα και την υποστήριξη όλων των φίλων και της οικογένειάς μου» τόνισε η κοπέλα.

Τι είναι η εγκεφαλική παράλυση;

Η Εγκεφαλική Παράλυση (Cerebral Palsy), είναι πάθηση του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και προέρχεται από μη εξελισσόμενη βλάβη αυτών. Η νόσος περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Άγγλο χειρουργό William Little το έτος 1860. Εκδηλώνεται με διάφορες κινητικές διαταραχές, και η οποία ενίοτε αλλά όχι πάντα συνοδεύεται από διανοητική καθυστέρηση. Αποτελεί σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα, λόγω της μεγάλης δυσκολίας αν όχι της αδυναμίας, στη θεραπεία αυτής της σοβαρής παθήσεως.

Η εγκεφαλική παράλυση, όπως και σε κάθε πάθηση που δεν θεραπεύεται. Η πολυπλοκότητα της κατάστασης χρήζει αντιμετώπιση από «Ομάδα Αποκατάστασης» με δημιουργία εξατομικευμένου θεραπευτικού προγράμματος για τον κάθε ασθενή. Συνήθως η οργάνωση της ομάδας γίνεται από ιατρό φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης με παιδιατρική εξειδίκευση και τα προαναφερθέντα παραϊατρικά επαγγέλματα καθώς και άλλες ειδικότητες που εμπλέκονται σε θεραπευτικές δραστηριότητες ανάλογα με τους στόχους του προγράμματος αποκατάστασης.

Πληροφορίες από wikipedia

The post Η απίθανη ιστορία 22χρονης με εγκεφαλική παράλυση που σήμερα τρελαίνει το Instagram! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα