Η ανακατάληψη της Μοσούλης αναμένεται δύσκολη- Επί ποδός οι δυνάμεις κατά του Ισλαμικού Κράτους-LIVE εικόνα

11:08 17/10/2016 - Πηγή: iPop

Πιο μακρά αλλά παράλληλα και πιο δύσκολη απ΄όσο αναμένονταν φέρεται να είναι η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης. Επί ποδός βρίσκονται τα μέλη των δυνάμεων των Πεσμεργκά τα οποία έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό έτσι ώστε να απομακρύνουν τους τζιχαντιστές και να ανακαταλάβουν την περιοχή.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Στίβεν Τάουνσεντ, που είναι ο νέος διοικητής του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει εβδομάδες ή ακόμα και περισσότερο.

Ο Στίβεν Τάουνσεντ τόνισε χαρακτηριστικά:

Η μάχη προδιαγράφεται μακρά και δύσκολη, αλλά

οι Ιρακινοί έχουν προετοιμασθεί και βρισκόμαστε στο πλευρό τους

Να σημειωθεί, πως ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ-Αμπάντρι το βράδυ της Κυριακης ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψη του τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Το εν λόγω προπύργιο βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους από τον Ιούνιο 2014.

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ δεν κρύβει τη μεγάλη του ανησυχία για την ασφάλεια του πληθυσμού της Μοσούλης μετά την έναρξη της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, Στίβεν Ο’Μπράιεν, τόνισε:

Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για την ασφάλεια 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων που ζουν στη Μοσούλη. Οι οικογένειες είναι εκτεθειμένες στον ακραίο κίνδυνο να παγιδευθούν ανάμεσα σε αντίπαλα πυρά ή να γίνουν στόχος ελεύθερων σκοπευτών

The post Η ανακατάληψη της Μοσούλης αναμένεται δύσκολη- Επί ποδός οι δυνάμεις κατά του Ισλαμικού Κράτους-LIVE εικόνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα