Χωρίς εκπομπές το πρωινό της Δευτέρας- 5ωρη στάση εργασίας των τεχνικών

10:49 17/10/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς πρωινές εκπομπές το πρωινό της Δευτέρας εξαιτίας της 5ωρης στάσης εργασίας των τεχνικών.

Μετά την προκήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας των τεχνικών, που απασχολούνται στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, από τις 10:00 έως τις 15:00 δε θα προβληθεί καμία πρωινή εκπομπή.

Αναλυτικά όσα ζητάει η Ένωση Τεχνικών στην ανακοίνωση της:«Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των σήμερα απασχολούμενων τεχνικών τηλεόρασης.Να μην γίνουν απολύσεις προσωπικού.Να μην προχωρήσει το κλείσιμο των τηλεοπτικών επιχειρήσεων που σήμερα απασχολούνται.Εφαρμογή της ισχύουσας ΣΣΕ
για τους όρους απασχόλησης και μισθοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους και υπό πρόσληψη τεχνικού τηλεόρασης».

Οι τηλεοπτικές άδειες και το τι ακριβώς θα συμβεί με τα κανάλια τα οποία δεν έλαβαν άδεια, έχει φέρει οργή στους εργαζόμενους που δεν γνωρίζουν τι τους περιμένει.

Θυμίζουμε, πως πριν από λίγα εικοσιτετράωρα σημειώθηκε νέα ένταση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση αναφορικά με την συγκρότηση του ΕΣΡ αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες, στον απόηχο της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή για άμεσο κλείσιμο των καναλιών και την μετέπειτα απόσυρσή της.

Μάλιστα κυβερνητικοί κύκλοι έσπευσαν να αναφέρουν απευθυνόμενοι στη Νέα Δημοκρατία:

«Η ΝΔ οφείλει να μην εμπλέκει την συγκρότηση του ΕΣΡ στις πολιτικές της επιδιώξεις».

Ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε σημείωσε πως: «Το ΕΣΡ πρέπει να ανακτήσει τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, γι’ αυτό ο νόμος Παππά πρέπει να καταργηθεί».

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Χωρίς εκπομπές το πρωινό της Δευτέρας- 5ωρη στάση εργασίας των τεχνικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα