Ωραιόκαστρο: Βαρύ το κλίμα μετά από το θανατηφόρο τροχαίο – Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο 76χρονος (ΒΙΝΤΕΟ)

10:31 17/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Φέσσα στη Λητή, στο Δήμο Ωραιοκάστρου, έξω από την οποία ο 76χρονος οδηγός παρέσυρε με το όχημά του τρεις πρόσφυγες, τραυματίζοντας θανάσιμα μία μητέρα και τον ανήλικο γιο της και τραυματίζοντας τη 12χρονη κόρη της μετέβη ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και

μεσολάβηση που προηγήθηκε», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ράγκος, ο οποίος παράλληλα διέψευσε πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σήμερα.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή εξεγέρθηκαν και πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άτομα από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ το οποίο έσπευσε έξω από τη δομή φιλοξενίας, αμέσως μετά το τροχαίο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της έντασης και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και αποχώρησαν από το νοσοκομείο αμέσως μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση από τους πρόσφυγες. «Ειδοποιήθηκαν ότι υπάρχουν τραυματισμένοι και πιθανότατα και νεκρός. Έφτασαν στο σημείο άμεσα, σε 4 λεπτά. Μόλις πλησίασαν τους έσκισαν τα ρούχα, τους επιτέθηκαν με κλωτσιές, αυτοσχέδια μαχαίρια και σπαθιά» ανέφερε στο praktoreio-macedonia.gr η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Χρυσή Ματσικούδη. «Αντιλαμβανόμαστε τη φόρτιση και την πίεση των ανθρώπων αλλά και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ τρέχουν όπου κληθούν για να προσφέρουν βοήθεια» σχολίασε η κ. Ματσικούδη.

Ο 76χρονος οδηγός του τροχαίου, ο οποίος παρά τρίχα γλίτωσε το λιντσάρισμα, συνελήφθη από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού και νοσηλεύεται, σύμφωνα με την αστυνομία, φρουρούμενος.

Η Συμμαχική οδός στο ύψος της δομής Φιλοξενίας Φέσσα με κατεὐθυνση προς Διαβατά παραμένει κλειστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα