Χειροπέδες σε 12 ακαδημαϊκούς βάζει ο Ερντογάν

22:17 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Χειροπέδες σε 12 ακαδημαϊκούς πέρασαν οι τουρκικές αρχές με εντολή Ερντογάν. Οι 12 ακαδημαϊκοί είχαν αποδοκιμάσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας απέναντι στους Κούρδους.

Οι 12 συλληφθέντες είναι λέκτορες του πανεπιστημίου του Κοκαέλι στα νοτιοδυτικά της χώρας και πλέον τους βαραίνουν κατηγορίες για «τρομοκρατική προπαγάνδα», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορέιο ειδήσεων και οι αρχες της χώρας συλλέγουν πληροφορίες γι’ ακόμα 9 καθηγητές που αναμένεται να συλληφθούν.

Αφορμή για τη σύλληψή τους είναι η επιστολή την οποία συνυπέγραψαν με στόχο να καταδικάσουν

τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών στα νοτιοανατολικά της χώρας. Στην επιστολή τους ζητούσαν από την Άγκυρα να τελειώσει με το «μακελείο και τις σφαγές» και να άρει την πολιορκία στις κουρδικές πόλεις και χωριά.

«Είναι πραγματικά πολύ στενόχωρο που ορισμένοι από τους ακαδημαϊκούς μας υπογράφουν τέτοια επιστολή, την ώρα που βρισκόμαστε σε πόλεμο με την τρομοκρατία. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωπο με διεθνείς τρομοκράτες όπως το Ισλαμικό Κράτος και αυτονομιστές που σκοτώνουν πολίτες, ακόμη και πέντε μηνών παιδιά. Εργαζόμαστε για να παρέχουμε ασφάλεια στους πολίτες» σημείωσε ο Νταβούτογλου επί του ζητήματος και αποκάλεσε την επιστολή «προδοσία» ζητώντας την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Ο Ερντογάν σχολίασε πως «μια ομάδα αυτοαποκαλούμενων ακαδημαϊκών εμφανίστηκε και έσπειρε μίσος ενάντια στο κράτος και το έθνος, παίρνοντας δημόσια θέση υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK».

Θέση στην σύλληψη των ακαδημαϊκών πήρε ο Νόαμ Τσόμσκι και κατηγόρησε τον Ερντογάν για υποκρισία και επιβολή δύο μέτρων και δύο σταθμών σε ό, τι έχει να κάνει με την τρομοκρατία.

Η Τουρκία κατηγορεί το ISIS για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο ο Ερντογάν βοηθούσε με πολλούς τρόπους, την ώρα που υποστήριζε επίσης το ισλαμικό μέτωπο (al-Nusra Front) το οποίο ελάχιστα διαφέρει από το ισλαμικό κράτος. Στη συνέχεια ξεκίνησε σταυροφορία εναντίον όσων τον επικρίνουν για τα εγκλήματά του κατά των Κούρδων – οι οποίοι τυγχάνει να είναι η μόνη δύναμη στο έδαφος που αντιτίθεται ευθέως στο Isis τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ. Χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω;

The post Χειροπέδες σε 12 ακαδημαϊκούς βάζει ο Ερντογάν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα