Η Lady Gaga αποκάλυψε πως ο βιασμός που την άφησε έγκυο στα 19 της και η ψυχική κατάρρευση την βοήθησαν να υποδυθεί την Patrizia Reggiani

15:17 18/11/2021 - Πηγή: iPop

Ήταν μια ανοιξιάτικη μέρα στη Ρώμη όταν η Lady Gaga άρχισε να μοιάζει λίγο περισσότερο στην γυναίκα την οποία υποδύεται. Για εννέα μήνες, ενώ προετοιμαζόταν και γύριζε το House of Gucci, η Gaga παρέμεινε στο χαρακτήρα της Patrizia Reggiani, η οποία παντρεύτηκε και τελικά διέταξε τη δολοφονία του συντρόφου της, Maurizio Gucci, το 1995. Μιλούσε με βορειοϊταλική προφορά ακόμη και όταν οι κάμερες δεν ήταν εκεί για να γυρίσουν τις ανάλογες σκηνές. Είχε μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου μέχρι που έκανε μία δική της προσωπική αποκάλυψη.

Μια μέρα, ενώ γύριζε μια σκηνή με τη Salma Hayek, η οποία υποδύεται την έμπιστη της Patrizia, η Gaga βρισκόταν ξαπλωμένη σε έναν καναπέ βασιζόμενη σε μια τεχνική υποκριτικής Stanislavski (στην οποία θα έτρεχε μέσα από αισθητικές αναμνήσεις, οι οποίες προκαλούνται από ένα συναισθηματικό γεγονός) όταν η γραμμή μεταξύ των δικών της εμπειριών και της Patrizia άρχισε να θολώνει. «Είναι μια σκηνή όπου χτυπάω ένα αναμμένο κερί στο δωμάτιο και θυμάμαι ότι προκαλώ καρδιακή προσβολή στη Salma εκείνη την ημέρα», λέει η Gaga. «Καταρρακώθηκα καθώς η Patrizia διαλύθηκε. Δεν ήταν επιλογή μου, έγινε χωρίς να το καταλάβω». Η Gaga είχε βιώσει αυτά τα συναισθήματα στο παρελθόν όταν είχε νοσηλευτεί.

«Προτιμώ να κλαίω σε μια Rolls-Royce παρά να είμαι χαρούμενη με ένα ποδήλατο»: Η Patrizia Reggiani, η Μαύρη Χήρα που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Gucci

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη House of Gucci (@houseofguccimovie)

Η εμπειρία βιασμού της Lady Gaga και οι σκηνές που δεν υποκρινόταν στο House of Gucci:

Ο σκηνοθέτης της είπε: «Δεν θέλω να τραυματίσεις τον εαυτό σου» κι εκείνη του απάντησε: «Το έχω κάνει ήδη. Το έχω ήδη περάσει έτσι κι αλλιώς. Θα σου δώσω την σκηνή όπως ακριβώς την θέλεις.»

«Για μένα, είναι κάτι αληθινό», δήλωσε η Lady Gaga. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχω ζήσει στη ζωή μου, τραυματικές εμπειρίες, στις οποίες βασίστηκα για να παίξω την Patrizia».

Η εμπειρία βιασμού της Lady Gaga από έναν μουσικό παραγωγό όταν ήταν 19 ετών, τη βοήθησε να υποδυθεί τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Αυτός ακριβώς αποκάλυψε η τραγουδίστρια και ηθοποιός όταν φωτογραφήθηκε για το Hollywood Reporter.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hollywood Reporter (@hollywoodreporter)

«Όταν σκέφτομαι τις πραγματικές μου εμπειρίες, υπήρξαν πολλά πράγματα που έχω ζήσει και με έχουν στιγματίσει στη ζωή μου, τραυματικές εμπειρίες, που άντλησα για να παίξω την Patrizia, και δεν είναι απαραίτητα υποκριτικό όλο αυτό, είναι κάτι που πραγματικά ένιωθα.»

Η Lady Gaga έχει ανοιχτεί πολλές φορές για τις μάχες της υγείας της, μιλώντας για την εμπειρία της με την ινομυαλγία, στο ντοκιμαντέρ της Netflix του 2017 Gaga: Five Foot Two και μιλώντας για τον βιασμό που υπέστη και μιας επακόλουθης εγκυμοσύνης που είπε ότι οδήγησε σε PTSD στη σειρά Apple TV+ της Oprah Winfrey The Me You Can’t See. «Χρειάστηκε να μου συμβεί κάτι αρκετά σκληρό ψυχολογικά για να καταλάβω πόσο πολύ είχα πιέσει τον εαυτό μου», λέει για τη νοσηλεία που χρειάστηκε στο απόγειο της φήμης της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hollywood Reporter (@hollywoodreporter)

Η ίδια έχει ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Born This Way Foundation, το 2011, για να αποστιγματίσει ζητήματα ψυχικής υγείας νέων και έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Συμβούλιο για τη Συμπεριφορική Υγεία για να διδάξει μαθητές γυμνασίου σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες και το Κέντρο Συναισθηματικής Νοημοσύνης του Yale ώστε να ερευνήσει τους μαθητές του γυμνασίου για συναισθηματικά θέματα.

Όσο για το House Of Gucci λέει πως «μέρος αυτού που κάνει έναν καλό χαρακτήρα είναι να γνωρίζεις ποια είναι η βαθιά ανάγκη του χαρακτήρα», λέει. «Αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις ποια είναι η βαθιά ανάγκη του χαρακτήρα σου αν δεν καταλάβεις την δική σου. Η βαθιά μου ανάγκη ήταν πάντα να κάνω τον πατέρα μου περήφανο. Για την Patrizia, νομίζω ότι ήταν για να κάνει τη μητέρα της περήφανη μέσα από την προσοχή ενός σημαντικού άντρα. Ένας άνθρωπος σαν τον Maurizio».

Η εκθαμβωτική Lady Gaga άνοιξε τα μωβ φτερά της στην πρεμιέρα του «House of Gucci» κι εμείς μείναμε με το στόμα ανοιχτό

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hollywood Reporter (@hollywoodreporter)

Η Lady Gaga, επίσης, αποκάλυψε ότι η ταινία (η οποία διαδραματίζεται ως επί το πλείστον στην Ιταλία) την έκανε να σκεφτεί τις ιταλοαμερικανικές ρίζες της και πόσο μακριά έχει προχωρήσει από την αρχή της καριέρας της. «Είμαι πραγματικά ευγνώμων… η οικογένειά μου δούλεψε τόσο σκληρά στο έδαφος όπου κάναμε τα γυρίσματα για να έχω μια καλύτερη ζωή, και εδώ πρωταγωνιστώ σε μια ταινία του Ridley Scott», λέει.

Άξιζε τον κόπο η συναισθηματική εξάντληση που υπέστη η Lady Gaga μεταφέροντας την ιστορία της Patrizia Reggiani στην οθόνη σου; Θα μάθεις στις 25 Νοεμβρίου όταν το House of Gucci θα κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Lady Gaga αποκάλυψε πως ο βιασμός που την άφησε έγκυο στα 19 της και η ψυχική κατάρρευση την βοήθησαν να υποδυθεί την Patrizia Reggiani εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα