«Δεν είμαι αγνοούμενη, ούτε κινδυνεύω»: Το μυστηριώδες email της τενίστριας Peng Shuai και οι ανησυχίες για την έκβαση της υπόθεσης

11:34 18/11/2021 - Πηγή: iPop

Ο επικεφαλής της Γυναικείας Ένωσης Αντισφαίρισης (WTA) αμφισβητεί το email που κυκλοφόρησαν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζουν ότι το έστειλε η ίδια Peng Shuai. Η WAT μετά από αυτή την κίνηση δηλώνει ακόμα πιο ανήσυχη για την κατάσταση της τενίστριας και ζητά άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

Να υπενθυμίσουμε πως η σταρ του τένις, Peng Shuai, δεν έχει δώσει σημάδια ζωής από τότε που έκανε καταγγελίες

για σεξουαλική επίθεση εναντίον του κορυφαίου αξιωματούχου της κινεζικής κυβέρνησης πριν από δύο εβδομάδες. Η καταγγελία έγινε με ανάρτησή της στο Weibo στις 2 Νοεμβρίου, που διεγράφη έπειτα από περίπου μισή ώρα. Η Κινέζα τενίστρια παραμένει άφαντη έκτοτε. 

Στο email, η Peng φέρεται να αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί «δεν αληθεύουν».

Ο Steve Simon, πρόεδρος του WTA, είπε ότι το μήνυμα «εγείρει μόνο» τις ανησυχίες του για την ασφάλεια της Peng Shuai.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Peng Shuai έγραψε πραγματικά το email που λάβαμε. Η WTA και ο υπόλοιπος κόσμος χρειάζονται ανεξάρτητες και επαληθεύσιμες αποδείξεις πως είναι ασφαλής. Οι φωνές των γυναικών πρέπει να ακούγονται και να γίνονται σεβαστές, όχι να λογοκρίνονται ούτε να υπαγορεύονται», δήλωσε ο Steve Simon

Όλες οι πληροφορίες για το email της τενίστριας Peng Shuai:

Δημοσιευμένο από το τηλεοπτικό δίκτυο CGTN, το email ισχυρίζεται ότι είναι ασφαλής, προσθέτοντας: «Ξεκουράζομαι στο σπίτι και όλα είναι καλά».

«Σχετικά με την πρόσφατη είδηση που κυκλοφόρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της WTA, το περιεχόμενο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ή πιστοποιηθεί από εμένα και κυκλοφόρησε χωρίς τη συναίνεσή μου» γράφει μεταξύ άλλων η επιστολή. Η είδηση που περιλαμβάνει την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, δεν αληθεύει. Δεν είμαι αγνοούμενη ούτε κινδυνεύω. Απλώς ξεκουράζομαι στο σπίτι μου και όλα είναι καλά. Ευχαριστώ ξανά για το ενδιαφέρον» αναφέρεται στην επιστολή που αποδίδεται στη Peng. 

Chinese tennis star Peng Shuai has sent an email to Steve Simon, the WTA Chairman & CEO, CGTN has learned. The email reads: pic.twitter.com/uLi6Zd2jDI

— CGTN (@CGTNOfficial) November 17, 2021

Ωστόσο, στο screenshot της υποτιθέμενης επιστολής ένας ορατός κέρσορας στο κείμενο, αλλά και η μη δημοσίευσή της πουθενά αλλού στην Κίνα, προκάλεσε σκεπτικισμό και μεγαλύτερη ανησυχία.

Έρευνα αποκαλύπτει ότι περισσότερα από 300.000 παιδιά έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από την καθολική εκκλησία – Τι θα ακολουθήσει;

«Η κινεζική κυβέρνηση έχει μακρά ιστορία στην αυθαίρετη σύλληψη ανθρώπων που εμπλέκονται σε επίμαχες υποθέσεις, ελέγχοντας τη δυνατότητά τους να μιλήσουν ελεύθερα και αναγκάζοντάς τους να κάνουν εξαναγκασμένες δηλώσεις» ανέφερε ο William Ni, ο συντονιστής υπεράσπισης της οργάνωσης Chinese Human Rights Defenders (CHRD). 

Το WTA και οι κορυφαίες προσωπικότητες από τον κόσμο του τένις μιλούν όλο και περισσότερο για την κα Peng και εκφράζουν με αγωνία την ανησυχία του για την έκβαση της υπόθεσης.

Πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο δίνει δύναμη και φωνή στο νεοεμφανιζόμενο κίνημα #MeToo της Κίνας. Έρχεται λίγους μήνες πριν η Κίνα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και ξαφνικά η Peng εξαφανίζεται.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Δεν είμαι αγνοούμενη, ούτε κινδυνεύω»: Το μυστηριώδες email της τενίστριας Peng Shuai και οι ανησυχίες για την έκβαση της υπόθεσης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα