Οι μαχητές της ζωής, τα πρόωρα μωράκια που δίνουν τη σημαντική μάχη της επιβίωσης από την πρώτη μέρα!

19:52 17/11/2021 - Πηγή: iPop

Τα πρόωρα μωρά οι μαχητές της ζωής, είναι εδώ για να μας αποδείξουν ότι οι ήρωες δεν φοράνε μπέρτες και ότι από τις πρώτες στιγμές της ζωής τους το ένστικτο της επιβίωσης είναι αυτό κερδίζει, ανεξάρτητα από το μέγεθος, το βάρος και ύψος του ανθρώπου.

Όταν φεύγεις από το νοσοκομείο χωρίς το μωρό

Αυτό είναι το πιο πρόωρο νεογνό που επέζησε- Γεννήθηκε 420 γραμμάρια

Κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική. Ένα μοναδικό ταξίδι που ξεκινάει ξαφνικά και με την ευχή να φέρει μια τελειόμηνη κύηση. Θυμάμαι περίμενα τότε να περάσει η 37η εβδομάδα ώστε να μπορεί το μωρό να

σταθεί και να αναπνέει μόνο του χωρίς υποστήριξη. Μετράμε οι μαμάδες σαν τους φαντάρους τις μέρες και κάνουμε σβήνουμε τις εβδομάδες και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προσφέρουμε μια ασφαλή φωλιά και την καλύτερη ενδομήτρια ζωή για το μωρό μας.

Κάποιες φορές όμως, οι γιατροί πια είναι σε θέση να γνωρίζουν κάποιους από τους παράγοντες προωρότητας, το μωρό έχει άλλη γνώμη και έρχεται νωρίτερα να αντικρίσει αυτόν τον όμορφο κόσμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνεχίζει το μεγάλωμα σε μια θερμοκοιτίδα ή ΜΕΝΝ ανάλογα με το τι θα κρίνει ο γιατρός, μέχρι το μωρό να είναι έτοιμο να ζήσει μόνο του.

Δεν το έχω βιώσει όμως μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να είναι να επιστρέφεις πίσω σε ένα σπίτι γεμάτο μπαλόνια και δώρα και λουλούδια και μωρουδιακά αλλά χωρίς μωράκι στην αγκαλιά. Αυτή η αγωνία πρέπει να είναι μεγάλη. Οι μέρες πρέπει να είναι πολύ δύσκολες για τις μαμάδες αυτές.

Πρόωρα μωρά οι μαχητές της ζωής

Γνώριζα κάποτε μια κοπέλα που μου είχε πει ότι ήταν ένα πρόωρο μωρό. Είχε γεννηθεί 25 εβδομάδων. Μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση αυτή η πληροφορία, γιατί νομίζω ότι ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ήξερε τόσες λεπτομέρειες για την γέννησή του. Την είχα ρωτήσει θυμάμαι πώς αυτό την επηρέαζε στη ζωή της και μου είχε πει ότι κάθε φορά που απογοητευόταν από τη ζωή, κάθε φορά που έβρισκε δυσκολίες μπροστά στο δρόμο της, θυμόταν πόσο πολύ ήθελε να ζήσει όταν ήταν 500 γραμμάρια άνθρωπος και πώς τότε βρήκε όλη αυτή τη δύναμη για να το κάνει.

Και όντως η κοπέλα αυτή έχει καταφέρει ήδη πάρα πολλά επιτεύγματα στη ζωή της και η πορεία της είναι αξιοθαύμαστη σε ακαδημαϊκό, επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Τα πρόωρα μωρά είναι μαχητές που θέλουν να ζήσουν! Όσο θέλουν και όλα τα άλλα μωρά, από την πρώτη τους στιγμή σε αυτόν τον νέο κόσμο, πρέπει να παλέψουν περισσότερο από τα άλλα μωράκια αλλά τελικά τα καταφέρνουν, τις περισσότερες φορές και μας δίνουν έμπνευση από τη ζωή τους.

Το ένστικτο της επιβίωσης

Δεν έχουμε μνήμες από όταν ήμαστε μωρά, όμως το ταξίδι της άφιξής μας σε αυτόν τον κόσμο είναι η ιστορία που από μικρά παιδιά λατρεύουμε να ακούμε. Το πώς ένιωθε η μαμά μας, το πώς το βίωσε, το πώς μας περίμενε, μετά η διαδικασία του τοκετού και οι σχετικές λεπτομέρειες. Όλοι εσείς εκεί έξω που ήρθατε νωρίτερα σε αυτόν τον κόσμο θα πρέπει να είστε τόσο περήφανοι γι’αυτό που καταφέρατε! Καταφέρατε να επιβιώσετε και να κερδίσετε τη ζωή!

Ίσως έχεις δει και εσύ τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν με τις μικροσκοπικές πάνες και τα ρουχαλάκια που φορούν οι μικροί μαχητές της ζωής και χωράνε μέσα στην παλάμη μας. Είναι για να ενημερώσουν το κοινό ότι υπάρχει η προωρότητα είναι εδώ.

Η 17η ημέρα του Νοέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας και είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση για αυτό το σημαντικό θέμα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Ηλιτόμηνον καθώς και στις σελίδες των μαιευτηρίων.

Μια μαμά γιορτάζει την Ημέρα Προωρότητας και σου δίνει ένα μεγάλο μάθημα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι μαχητές της ζωής, τα πρόωρα μωράκια που δίνουν τη σημαντική μάχη της επιβίωσης από την πρώτη μέρα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα