Η Google θα ανιχνεύει τον καρκίνο!

11:18 29/10/2014 - Πηγή: iPop

Η Google έχει μπει στα αμάξια μας, τα σπίτια μας, τον καρπό μας και τώρα θέλει να μπει και μέσα στο σώμα μας κυριολεκτικά και να ανιχνεύει τον καρκίνο!

Το Google X, το εργαστήριο έρευνας της εταιρείας, μπαίνει δυναμικά στο χώρο της Υγείας, καθώς σχεδιάζει να φέρει επανάσταση στην διάγνωση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο με τη δημιουργία ενός χαπιού το οποίο θα μπορεί να ανιχνεύσει καρκινικά κύτταρα και άλλες σοβαρές παθήσεις σε πρώιμο στάδιο.

Το χάπι θα χρησιμοποιεί τη

τεχνολογία νανοσωματιδίων και ο χρήστης θα πρέπει να το καταπιεί. Το χάπι, είναι γεμάτο με οξείδιο του σιδήρου νανοσωματίδια τα οποία εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και μπορούν να αναγνωρίσουν τα καρκινικά κύτταρα τα οποία δίνουν από νωρίς βιοχημικά σήματα όταν προσβληθούν από την ασθένεια. Το σύστημα θα καταγράφει αμυδρές μεταβολές στα βιοχημικά συστατικά του αίματος και του σώματος, οι οποίες προειδοποιούν για επικείμενα προβλήματα υγείας.

Αφού «εκτελέσουν την αποστολή τους», τα νανοσωματίδια θα μπορούν να ανακληθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος (καθώς είναι μαγνητικά). Το σημείο αυτό, μπορεί να είναι ο καρπός, όπου το «βραχιολάκι» θα καταγράφει τα ευρήματά τους μέσα στο σώμα.

Τα νανοσωματίδια που θα έχουν συναντήσει προβληματικά κύτταρα ή ιστούς θα έχουν διαφορετική συμπεριφορά μέσα σε ένα μαγνητικό πεδίο, από αυτά που δεν θα έχουν εντοπίσει κάποιο πρόβλημα.

Προς το παρόν, η συσκευή δεν θα κυκλοφορήσει για τους καταναλωτές, καθώς πρόκειται για μία συνταγογραφούμενη ιατρική συσκευή.

The post Η Google θα ανιχνεύει τον καρκίνο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα