Ένταση στον Περσικό Κόλπο: Το Κάιρο ζητά από τον πρέσβη του Κατάρ να εγκαταλείψει τη χώρα/Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Ντόχα και οι Μαλδίβες

14:57 5/6/2017 - Πηγή: iPop

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις γύρω από την κρίση που έχει διαμορφωθεί στον Περσικό Κόλπο, στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος, με το Κατάρ να κατηγορείται από άλλες χώρες του Αραβικού Κόσμου και όχι μόνο για σχέσεις με την τρομοκρατία.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό, πως η Αίγυπτος ζήτησε από τον Πρέσβη του Κατάρ στο Κάιρο να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 48 ωρών, απόφαση που όπως αναμένεται θα οξύνει την ένταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή.

Παράλληλα και οι Μαλδίβες

προστέθηκαν στον κατάλογο των χωρών που διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, λόγω της υποψίας πως η χώρα της Μέσης Ανατολής έχει σχέσεις και υποστηρίζει τη διεθνή τρομοκρατία.

Αποκλιμάκωση της έντασης ζητούν Ιράν-Ρωσία

Επίσημα κυβερνητικά στελέχη του Ιράν και της Ρωσίας, ζητούν με σημερινές τους δηλώσεις αποκλιμάκωση της έντασης η οποία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στην περιοχή

To Κατάρ ζητά από τους πολίτες του να εγκαταλείψουν τα Η.Α.Ε.

Διορία 14 ημερών δίνει το Κατάρ στους πολίτες τους ώστε να εγκαταλείψουν τις χώρες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Reuters”, που επικαλείται πληροφορίες από την Πρεσβεία του Κατάρ στο Άμπου Ντάμπι.

Στις οδηγίες που μεταφέρει στους πολίτες του Κατάρ η Πρεσβεία της χώρας, διευκρινίζεται πως όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν απευθείας για την Ντόχα, θα μπορούν να «επαναπατριστούν» μέσω Ομάν ή μέσω Κουβέιτ.

Η απόφαση του Κατάρ, οξύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση με γειτονικές χώρες του αραβικού κόσμου μετά την απόφαση των Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αιγύπτου και Υεμένης να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ.

Η απόφαση για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων ήρθε στον απόηχο της επίθεσης στο Λονδίνο, μετά τις κατηγορίες των πέντε παραπάνω χωρών του αραβικού κόσμου πως το Κατάρ υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Παράλληλα, εκτός από την οδηγία του Κατάρ και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων έχουν διακοπεί επίσης και οι αεροπορικές μεταφορές των εθνικών αερομεταφορέων των πέντε χωρών προς το Κατάρ, με το τελευταίο να απαντάει με ανάλογη οδηγία.

Photo/Πηγή: express.co.uk

The post Ένταση στον Περσικό Κόλπο: Το Κάιρο ζητά από τον πρέσβη του Κατάρ να εγκαταλείψει τη χώρα/Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Ντόχα και οι Μαλδίβες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα