Γιατί τα ταξίδια κάνουν καλό!

15:51 24/7/2017 - Πηγή: iPop

Διαλογισμός, ένας καλός ύπνος και τα δύο είναι θετικά για την υγεία και τη ψυχολογία σου (ακόμα και αν δεν τα ενσωματώνεις πάντα στην καθημερινή σου ρουτίνα). Μια σημαντική προσθήκη σ’ αυτά είναι και τα ταξίδια.

Το καλοκαίρι ή το χειμώνα καμία σημασία δεν έχει. Τα ταξίδια σου προσφέρουν ένα σωρό οφέλη στο μυαλό, στο σώμα και στην ψυχή σου.

Όποιος έχει ταξιδέψει και έχει βγει εκτός της ζώνης ασφαλείας του σίγουρα μπορεί να επιβεβαιώσει τον ενθουσιασμό που προέρχεται όταν βρίσκεσαι σ’ ένα καινούργιο περιβάλλον.

Τα ταξίδια δεν είναι μόνο συναρπαστικά προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία και την ψυχολογία σου.

Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς

Το ταξίδι προωθεί την σωματική άσκηση, είτε όταν τρέχει στο αεροδρόμιο για να προλάβεις είτε περπατά για ώρες ολόκληρες σε μια ξένη γη, είτε ανεβαίνεις ένα βουνό. Η σωματική κίνηση μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση

Τα ταξίδια μπορούν επίσης να προάγουν την υγεία του εγκεφάλου και να κρατήσουν το μυαλό σε εγρήγορση. Νέες εμπειρίες, νέα περιβάλλοντα και πληροφορίες αυξάνουν τη γνωστική διέγερση και βελτιώνουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση.
Η αλληλεπίδραση στα νέα ερεθίσματα που προέρχονται από νέους ανθρώπους, πολιτισμούς καταστάσεις και εμπειρίες μόνο θετικά οφέλη μπορεί να έχει.

Βελτιώνουν τη δημιουργικότητα

Πολλοί συγγραφείς έχουν ταξιδέψει σε μια διαφορετική χώρα αναζητώντας έμπνευση και κίνητρο για το επόμενο μυθιστόρημά τους. Είναι γεγονός πως τα ταξίδια ενισχύουν τη δημιουργικότητα.
Έρχεσαι σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες, εμβαθύνεις και επηρεάζεσαι απ’ αυτούς.

Ανακουφίζουν απ’ το άγχος και ενισχύουν την ψυχική υγεία

Η μείωση του στρες είναι ένα απ’ τα σημαντικότερα οφέλη των ταξιδιών. Φεύγεις απ’ τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ξεχνάς υποχρεώσεις, χαλαρώνεις, ανακουφίζεσαι απ’ το στρες και γεμίζεις τις μπαταρίες σου!
Τα ταξίδια μειώνουν τα επίπεδα κατάθλιψης και βελτιώνουν την ψυχολογία. Και μόνο η σκέψη για ένα επικείμενο ταξίδι σου φτιάχνει τη διάθεση!

Αλλάζεις προοπτική

Το ταξίδι διευρύνει τους ορίζοντες και τις προοπτικές όχι μόνο του κόσμου αλλά και του εαυτού σου. Όταν ταξιδεύεις μπορεί συχνά να έρθεις αντιμέτωπος με καταστάσεις που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ανεχόσουν. Αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα έξω από την ζώνη της άνεσής σου και αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα.
Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν πως οι άνθρωποι συχνά έχουν «αναλαμπές» όταν ταξιδεύουν καθώς είναι σε θέση να δουν τα προβλήματά τους από μια πιο ανεξάρτητη οπτική.

Αυξάνουν τη σύνδεση με τους άλλους και τον εαυτό σου

Τα ταξίδια σου προσφέρουν ευκαιρίες για να συναντήσεις νέους ανθρώπους που δεν θα είχες την ευκαιρία να έχεις την οποιαδήποτε σύνδεση μαζί τους. Όταν βρίσκεσαι σε μια ξένη χώρα θα αναζητήσεις μια καθοδήγηση από ντόπιους ή και άλλους ταξιδιώτες και θα αυτές οι κοινωνικές συναναστροφές θα βελτιώσουν την ψυχική σου υγεία.
Ενισχύουν όμως και την σύνδεση με τον εαυτό σου. Ενισχύουν την προσωπική σου ταυτότητα ενώ αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου.

Το δικό σου επόμενο ταξίδι που θα είναι;

The post Γιατί τα ταξίδια κάνουν καλό! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα