Πάτα «φρένο» στις ρυτίδες- Υπάρχει τρόπος!

14:41 24/7/2017 - Πηγή: iPop

Είναι γεγονός πως ακόμα ένα κεράκι θα προστεθεί στην τούρτα σου και δεν υπάρχει τρόπος για να το αποφύγεις. Τα χρόνια περνάνε και μεγαλώνεις.

Το καταλαβαίνεις από τις ολοένα και περισσότερες υποχρεώσεις που καλείσαι να ανταπεξέλθεις καθημερινά.

Το καταλαβαίνεις και απ’ τις ρυτίδες που έχουν αρχίσει να σχηματίζονται στο πρόσωπό σου. Είναι εκεί δεν μπορείς να κάνεις πως δεν τις βλέπεις μπορείς όμως να τις σταματήσεις.

Ο κύριος ένοχος που κρύβεται πίσω από τη γήρανση του δέρματος είναι οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, συμπεριλαμβανομένων των UVA που διεισδύουν στο δέρμα σου και

βλάπτουν τις ίνες κολλαγόνου.

Αυτό πυροδοτεί μια σειρά από αντιδράσεις που οδηγούν στην εμφάνιση των ρυτίδων.

Ο καλύτερος τρόπος ν’ αποφευχθεί αυτή η βλάβη είναι τουλάχιστον η χρήση αντηλιακού SPF15 κάθε μέρα ακόμα και όταν πρόκειται να πας απλώς στη δουλειά σου. Πολλά καλλυντικά περιέχουν SPF αλλά αν δεν τα χρησιμοποιείς εφάρμοσε αντηλιακό, περίμενε 15 λεπτά και ύστερα κάνε το μακιγιάζ σου. Αλλά ακόμα και η χρήση του αντηλιακού δεν σου επιτρέπει να ψήνεσαι στον ήλιο.

Το δέρμα γύρω απ’ τα μάτια είναι ιδαίτερα εύθραυστο οπότε επιβάλλεται να φοράς γυαλιά ηλίου. Εκτός από το γεγονός ότι είναι κομψά βοηθούν στην αποτροπή γραμμών γύρω απ’ τα μάτια.

Ένας άλλος τρόπος για να επιβραδύνεις τις ρυτίδες είναι να μην καπνίζεις. Οι ερευνητές έχουν μελετήσει σειρές διδύμων στα οποία το ένα κάπνιζε και το άλλο όχι. Αυτοί που καπνίζουν έχουν σημαντικέ περισσότερες ρυτίδες στο πρόσωπο και σακούλες κάτω απ’ τα μάτια.

Και το τελευταίο βήμα είναι πως πρέπει να αποφεύγεις την υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καθώς οδηγούν στην αφυδάτωση. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα σου πιο επιρρεπές στην ανάπτυξη λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Μ’ αυτά τα μικρά αλλά πολύ σημαντικά tips μπορείς να αψηφήσεις το ημερολόγιο. Και όσα κεράκια και αν προστεθούν στην τούρτα σου, εσύ θα το διασκεδάζεις!

The post Πάτα «φρένο» στις ρυτίδες- Υπάρχει τρόπος! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα