Γιατί έχουμε πάθει εμμονή με την δίκη του Johnny Depp και της Amber Heard;

20:00 3/6/2022 - Πηγή: iPop

Λίγες μέρες μετά την απόφαση για την πολύκροτη δίκη του Johnny Depp και της Amber Heard, ολόκληρη η ανθρωπότητα ασχολείται σε καθημερινή βάση και παρακολουθεί στενά την κάθε κίνηση των δύο ηθοποιών. Ακόμα θυμάμαι, ένα χαρακτηριστικό βίντεο στο TikTok που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, με έναν άνδρα να λέει στο αφεντικό του ότι δεν μπορεί να πάει στη δουλειά την επόμενη μέρα, επειδή έχει αναλάβει «δικαστικά καθήκοντα».

Στη συνέχεια, το βίντεο προσεγγίζει τον άνδρα και τον δείχνει να παρακολουθεί με αγωνία πλάνα από τη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση του Johnny Depp. Ακόμα κι αν δε το παραδέχεσαι, έχεις κολλήσει κι εσύ με αυτή την υπόθεση και ταυτίζεσαι με το συγκεκριμένο βίντεο. Τι συμβαίνει, όμως, και μας απασχολεί τόσο πολύ μία τέτοια δίκη;

Το TikTok αποτελεί παράδειγμα της έντονης και δημόσιας γοητείας που δημιούργησε η δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση με έναν θρύλο του Hollywood και την κάποτε ανερχόμενη σταρ και πρώην σύζυγό του, οι οποίοι πέρασαν εβδομάδες ανταλλάσσοντας συγκλονιστικές κατηγορίες για ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Η συγκεκριμένη δίκη έγινε η μεγαλύτερη ψυχαγωγική ιστορία για εβδομάδες, δημιουργώντας πολυάριθμες ιστορίες, βίντεο και memes.

Ο Neama Rahmani, πρόεδρος του West Coast Trial Lawyers, αποκάλυψε στο Insider ότι περίμενε πως θα υπήρχε δημόσιο ενδιαφέρον για τη δίκη πριν ξεκινήσει, αλλά η ανταπόκριση ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες του.

Υπέρ του Johnny Depp η ετυμηγορία: Ένοχη η Heard για συκοφαντική δυσφήμιση

«Το κάνω αυτό 20 χρόνια και το επίπεδο ενδιαφέροντος είναι τουλάχιστον 20 φορές μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη υπόθεση», είπε ο Rahmani.

Καθώς η δίκη έχει φτάσει, πλέον, στο τέλος της, με την δικαστική αίθουσα να τάσσεται υπέρ του Johnny Depp, όλοι εμείς, και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, φυσικά, συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με την υπόθεση. Γιατί, άραγε, έχουμε φάει τόσο κόλλημα με την δίκη του Johnny Depp και της Amber Heard;

Μια σπάνια ματιά στον τρόπο ζωής των πλουσίων και των διάσημων

Η βασική εξήγηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως ένα μεγάλο μέρος του δημόσιου ενδιαφέροντος για την υπόθεση προέρχεται από τον τρόπο με τον οποίο προσφέρει μια ματιά στο Hollywood και στο πώς ζουν οι μεγαλύτεροι σταρ του.

Η Holly Davis, δικηγόρος οικογενειακού δικαίου με έδρα το Όστιν του Τέξας, αποκάλυψε στο Insider ότι μία τέτοια δίκη κεντρίζει το ενδιαφέρον των ανθρώπων, καθώς ένα μεγάλο μέρος του κόσμου των celebrities «ελέγχεται από τις δημόσιες σχέσεις, τους γιατρούς και τις συμφωνίες που δεν τους επιτρέπουν να αποκαλύπτουν στοιχεία για την προσωπική τους ζωή. Έτσι, το γεγονός αυτό έφερε στα φώτα της δημοσιότητας την σκληρή αλήθεια και προκάλεσε σοκ».

Ο Brett Ward, συμπρόεδρος του οικογενειακού δικαίου στο Blank Rome, είπε ότι η δίκη είναι σαν να παρακολουθείς ένα πραγματικό επεισόδιο του «Law & Order» — εκτός από το ότι οι ηθοποιοί είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στο Hollywood.

Επιπλέον, πέρα από τους δύο ηθοποιούς, ακόμα και οι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν, ήταν άνθρωποι αγαπητοί στο κοινό, όπως η όπως η Ellen Barkin και η Kate Moss. Αναφέρονταν, επίσης, πολλά διάσημα ονόματα καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών αναφορών στον Elon Musk, τον πρώην σύντροφο της Heard, και τον James Franco, έναν από τους συμπρωταγωνιστές της Heard, με τον οποίο απάτησε τον Johnny Depp.

Johnny Depp – Amber Heard: Οι πρώτες δηλώσεις του ηθοποιού μετά τη νίκη του και τα highlights της πολύκροτης δίκης

Η Heard και ο Depp όχι μόνο είναι υπερ-αναγνώριστοι άνθρωποι, αλλά προκαλούν έντονα συναισθήματα στους θεατές, είπε ο Rahmani.

«Είναι συναρπαστικό, γιατί οι γυναίκες, οι νεαρές γυναίκες μάλιστα, αγαπούν πολύ τον Johnny Depp. Συγκεντρώνονται έξω από το δικαστικό μέγαρο πριν από τα μεσάνυχτα για να είναι από τους 100 πρώτους που παίρνουν ένα βραχιολάκι κάθε μέρα και εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην αίθουσα. Και μετά, δυστυχώς, πολλές από αυτές μισούν την Amber Heard. Τη βλέπουν ως το πρόσωπο που εκμεταλλεύτηκε το κίνημα #MeToo», είπε ο Rahmani.

Μια στιγμή του OJ Simpson για τη δεκαετία του 2020

Καθένας από τους ειδικούς που ανέλυσαν την εμμονή μας για την δίκη του Johnny Depp, έκανε συγκρίσεις μεταξύ της συγκεκριμένη δίκης και της δίκης για τη δολοφονία OJ Simpson, όσον αφορά την απήχηση που είχαν στο κοινό.

«Είναι η μεγαλύτερη περίπτωση στη ζωή μου, τουλάχιστον από άποψη ενδιαφέροντος, η δολοφονία του OJ. Αυτή είναι η μόνη περίπτωση που θυμάμαι ότι είχε περισσότερους θαυμαστές», είπε ο Rahmani.

Η Davis υποστηρίζει ότι είναι πολύ πιθανό η δίκη του Johnny Depp να έχει αποκτήσει τόσο μεγάλο κοινό εξαιτίας των social media. Είπε, επίσης, ότι μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη δίκη γενικά, επειδή συνέβη αμέσως μετά τη δίκη του δολοφόνου του George Floyd, Derek Chauvin, η οποία μεταδόθηκε επίσης ζωντανά.

Ο Rahmani τόνισε ότι η εμφάνιση του TikTok είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας στο πώς έχει εξαπλωθεί το ενδιαφέρον ​​του κοινού για τη δίκη του Depp. Το TikTok επέτρεψε τα αποσπάσματα από τη δοκιμή να γίνουν viral και πολλοί άνθρωποι παρακολούθησαν την διαδικασία ζωντανά μέσω της εφαρμογής.

Η Amber Heard περνά στην αντεπίθεση: Θα ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση σε βάρος της – Πώς μπορεί να γίνει δεκτή;

Tristan Fewings / Getty Images fileΕμμονή με την δίκη του Johnny Depp: Τι μας συμβαίνει; Οι detective της πολυθρόνας

Η Rachel Stockman, πρόεδρος του Δικτύου Law&Crime, είπε ότι είναι σαφές πως το κοινό δεν παρακολούθησε απλώς τη δίκη, αλλά ασχολήθηκε με αυτήν, λαμβάνοντας τα στοιχεία για να εκφράσει τις δικές του απόψεις σχετικά με το ποιος λέει την αλήθεια. «Φαίνεται ότι αυτή η περιέργεια και η γοητεία του να είσαι detective στην πολυθρόνα και να προσπαθείς να καταλάβεις ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο έχει γοητεύσει το κοινό».

Το Δίκτυο Law&Crime ήταν ένα από τα πολλά μέσα που μετέδιδαν ζωντανά τη δίκη και η Stockman είπε ότι η υπόθεση έσπασε «ρεκόρ από άποψη τηλεθέασης». Το Law&Crime έχει 428 εκατομμύρια θεατές στο YouTube, ενώ η Stockman υποστηρίζει πως το επίπεδο εμπλοκής στη δίκη είναι θετικό, καθώς σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν για το δικαστικό σύστημα.

«Πιστεύω, ωστόσο, ότι υπάρχουν κάποια οφέλη από αυτό, που είναι η διαφάνειά στο δικαστικό μας σύστημα και αυτό είναι σημαντικό. Και το γεγονός ότι περισσότεροι θεατές και περισσότεροι αναγνώστες ασχολούνται με αυτό το σύστημα ίσως στο μέλλον να οδηγήσει και στην κάλυψη ακόμα περισσότερων υποθέσεων», είπε η Stockman.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί έχουμε πάθει εμμονή με την δίκη του Johnny Depp και της Amber Heard; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα