Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις, σίγουρα το έχεις ζήσει κι εσύ!

17:45 3/6/2022 - Πηγή: iPop

Τελικά υπάρχει το μάτι το κακό; Η βασκανία, το μάτιασμα, πώς να το πω; Έχω ψάξει και έχω μελετήσει πολύ σχετικά με το θέμα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλήξει σε κάποια απόδειξη που να λέει και να αποδεικνυει την πραγματική υπόσταση του ματιού και της βασκανίας.

Υπάρχει το μάτι;

«Φτύσε με», «Φτύσου και κουνήσου» και προς Θεού μην πεις ευχαριστώ. Όλοι έχουμε μια γιαγιά που όταν είχαμε ανεξήγητη γκρίνια, βάρος στο κεφάλι, τάση προς έμετο ή πόνο στο στομάχι από το πουθενά πήγαινε στην σόμπα (μασίνα την έλεγε) και έβγαζε κάρβουνα που έβαζε στο ποτήρι με νερό και έλεγε την προσευχούλα

ή στο φλυτζάνι του καφέ έριχνε μέσα στο νερό λαδάκι από το καντήλι λέγοντας πάλι την προσευχή.

Δεν ξέρω ούτε τι έβλεπε ούτε τι έλεγε ακριβώς, δεν έκανε να πει το ξεμάτιασμα γιατί μετά δεν θα έπιανε το ξεμάτιασμά της. Πάντως ό,τι και αν ήταν αυτό, μετά από λίγο, έφευγε το βάρος στο κεφάλι, η γκρίνια και η τάση προς έμετο.

Ακόμα και η εκκλησία δεν απορρίπτει την έννοια του ματιού. Η επιστήμη όμως δεν την παραδέχεται, δεν είναι κάτι που αποδεικνύεται ούτε εξηγείται.

Από την Ανατολή προς τα εμάς

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ανατολή θα έχεις δει τα ματόχαντρα, τα στρογγυλά μπλε μάτια και το χέρι της Φατιμά. 400 χρόνια είναι πολλά. Είναι 4 αιώνες συνύπαρξης με έναν λαό που κουβάλησε τα πιστεύω του και μας τα υιοθέτησε. Πόσες γενιές και γενιές δεν γαλουχήθηκαν με αυτές τις πεποιθήσεις.

Έχω γνωστούς που ως δια μαγείας ματιάζονται κάθε μέρα, χωρίς υπερβολή και μάλιστα βρίσκουν ανθρώπους να τους κάνουν το ξεμάτιασμα. Ολόκληρο επιτελείο από ξεματιάστρες επιστρατεύονται καθημερινά (πολύ αμφιβάλλω ότι το κάνουν κάθε μέρα) και μετά ξαφνικά είναι περδίκι. Να το δεχτώ μια φορά στο τόσο να σου συμβεί αυτό το δίχως εξήγηση βάρος στο κεφάλι αλλά κάθε μέρα το θεωρώ υπερβολή.

Είναι οι άνθρωποι που γκρινιάζουν ενεργειακά βαμπίρ;

Ενέργεια

Δεν μπορώ να αποδεχτώ 100% την έννοια του ματιάσματος, ο ορθολογιστικός τρόπος σκέψης, δεν μου επιτρέπει να δεχτώ ότι κάποιος με κοίταξε, είδε ότι έχω κάτι που του άρεσε και το είδε με κακή διάθεση και τελικά ματιάστηκα. Οι γιαγιάδες μας το πίστευαν, εμείς οι νεότερες γενιές νομίζω ότι έχουμε μια σκεπτιστική διάθεση προς το μάτι.

Πιστεύω όμως στην ενέργεια. Η ενέργεια είναι αποδεδειγμένη από την επιστήμη, έχουμε ενέργεια και εκπέμπουμε ενέργεια και ίσως έχεις βρεθεί και εσύ σε μέρη με πολύ αρνητική ενέργεια να πλανάται στον αέρα και ως δια μαγείας να χαλάνε τα μηχανήματα, οι άνθρωποι να τσακώνονται μεταξύ τους, να επικρατεί βαβούρα και όλα πηγαίνουν στραβά.

Ό,τι πιστεύεις αυτό τραβάς

Αν πιστεύω ότι σήμερα μπορεί να ματιαστώ, μπορεί να αρέσουν αυτά που φοράω στους ανθρώπους, αυτά που κάνω, αυτά που είμαι, τότε ναι μπορεί να τραβήξω το μάτι πάνω μου και να γίνει αυτό που λέμε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Από την άλλη σκέφτομαι τι θα συμβαίνει κάθε μέρα στο σπίτι του Brad Pitt και όλων των άλλων αστέρων του Hollywood που εκατομμύρια ζευγάρια μάτια πέφτουν πάνω τους, που δεν έχουν την τύχη να έχουν μια ελληνίδα γιαγιά να τους ξεματιάζει κάθε μέρα. Εκείνοι άραγε τι να λένε για το θέμα, που τόσα χρόνια ζουν σε έναν κόσμο που δεν ξέρουν αν τελικά υπάρχει το μάτι;

«Με έφαγε με το μάτι της!» Μύθος ή πραγματικότητα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις, σίγουρα το έχεις ζήσει κι εσύ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις,σίγουρα το έχεις ζήσει κι εσύ!