Γιατί δεν πρέπει να συγκρίνεις τη ζωή σου με των άλλων

16:07 25/6/2017 - Πηγή: iPop

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο βρίσκουμε τον εαυτό μας να συγκρίνουμε τη ζωή μας με εκείνη κάποιων άλλων. Ίσως η ζήλεια, ίσως ότι εμείς βάζουμε όρια στον εαυτό μας, ότι μέχρι αυτή την ηλικία πρέπει να κάνω εκείνο και το άλλο και όταν κάποιος στο στενό μας περιβάλλον τα καταφέρνει, νιώθουμε πολλές φορές άσχημα και αναλογιζόμαστε τι κάνουμε λάθος. Σε όλα αυτά, βέβαια έρχονται να προστεθούν και τα social media, που μόνο καλό δεν κάνουν στον εγωισμό μας με τις σχεδόν τέλειες φωτογραφίες των απανταχού blogger.

Παρόλο

που δεν είναι εύκολο, μέσα σε μια νύχτα να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τις ζωές μας με άλλους, αυτοί είναι μερικοί τρόποι:

1. Να έχεις συνείδηση του εαυτού σου

Η απλή πράξη του να συνειδητοποιείς τις πράξεις σου κάνει θαύματα. Συνειδητοποίησε πώς μιλάς στον εαυτό σου. Σημείωσε πόσο συχνά συγκρίνεις τον εαυτό σου και σταμάτησε όσο είναι νωρίς. Η συνεχής σύγκριση με άλλους είναι μια χαμένη μάχη και θα συνεχίσει να τρέφει το μυαλό σου, αν το επιτρέπεις.

2. Αγάπα τον εαυτό σου και πάλι

Μερικές φορές οι άνθρωποι συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους άλλους επειδή δεν γνωρίζουν πια, ποιοι είναι και τι θέλουν από τη ζωή. Δεν εμπιστεύονται πλέον το μονοπάτι στο οποίο κινούνται. Ωστόσο, η ύπαρξη μιας υγιούς σχέσης με τον εαυτό σου θα αποτρέψει όλες αυτές τις αρνητικές σκέψεις. Όταν μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου ξανά, αρχίζεις να συνειδητοποιείς την αυτοεκτίμηση και όλα όσα έχεις να προσφέρεις.

3. Υπενθύμισε στον εαυτό σου: Έχεις πάντα μια επιλογή

Όταν κοιτάς τα επιτεύγματα κάποιου, μπορεί εύκολα να νιώσεις κάπως ηττημένος ή αδικημένος. Αλλά θυμήσου: Αυτός ο άνθρωπος έκανε πολλές επιλογές για να φτάσει εκεί που είναι. Μην αφήσεις τις σκέψεις ή τις συγκρίσεις να σε αποτρέψουν από τη δημιουργία της ζωής που θέλεις. Όταν νιώθεις απογοητευμένος, επικεντρώσου στους στόχους και δικά σου όνειρα και πίεσε τον εαυτό σου, να συνεχίσει να προχωρά.

4. Αγκάλιασε την ατέλεια

Ας είμαστε ειλικρινής: Είναι απολύτως εντάξει, να είναι ατελής. Έτσι υποτίθεται πως πρέπει να είναι, να προσπαθείς και να αποτυγχάνεις … και μετά να ξαναπροσπαθείς και να αποτυγχάνεις ξανά. Αυτή η διαδικασία θα σε βοηθήσει να μεγαλώσεις και να σου επιτρέψει να αισθάνεσαι άνετα με την ιδέα να μην είναι όλα τέλεια. Μόνο και μόνο, επειδή κάποιος άλλος φαίνεται να έχει μια τέλεια ζωή, μπορεί να μην είναι. Ακόμα και η Beyoncé έπρεπε να μάθει πώς να επανέρχεται μετά από δύσκολες φάσεις στη ζωή της, και αν μπορεί να το κάνει αυτή, το ίδιο μπορείς και εσύ.

Photo: e-psychology.grΔιάβασε επίσης:

Αν έχεις χάσει την ελπίδα σου, σταμάτα ό,τι κάνεις και δοκίμασε αυτό

The post Γιατί δεν πρέπει να συγκρίνεις τη ζωή σου με των άλλων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα