Απορρίπτει την πρόταση του Σκουρλέτη- Συνεχίζει της κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

12:07 25/6/2017 - Πηγή: iPop

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίστηκαν τελικά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, συνεχίζοντας την απεργία τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη.

«Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω αν η κυβέρνηση δεν κάνει αορίστου χρόνου τους εργαζόμενους που με δική της ευθύνη ανανέωσε τις συμβάσεις τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεδρίασε το πρωί της Κυριακής και απέρριψε την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη,

τονίζοντας πως η ρύθμισης δεν καλύπτει τους συμβασιούχους και ζητώντας να μην κατατεθεί στη Βουλή.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην καταθέσει τη νομοθετική ρύθμιση, γιατί θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, θα στείλει στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους και στους ιδιώτες την αποκομιδή σκουπιδιών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται τη Δευτέρα να παρουσιάσει τη δική της πρόταση, ενώ ζητούν από την κοινωνία να καταλάβει ότι η κυβέρνηση οδήγησε την κατάσταση σε αυτό το σημείο.

Τι ζητούν οι συμβασιούχοι;

Νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου για να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Καμία λύση ακόμα για τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους ολόκληρης της χώρας

The post Απορρίπτει την πρόταση του Σκουρλέτη- Συνεχίζει της κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα