Για «part time» Ευρωπαίους πολιτικούς κάνει λόγο ο Γιούνκερ

08:33 6/5/2016 - Πηγή: iPop

Πολλοί από τους Ευρωπαίους πολιτικούς είναι part time, είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε μια δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί.

Για τη σημερινή διακυβέρνηση της Ευρώπης, ο κ. Γιούνκερ σχολίασε:

Για ποιο λόγο είναι τόσο δύσκολο να κυβερνηθεί σήμερα η ενωμένη Ευρώπη; Τι έχει αλλάξει ακριβώς; Κατά το παρελθόν δουλεύαμε μαζί, έστω και με διαφορές και μεγάλες συζητήσεις. Αλλά υπήρχε η αίσθηση κοινής ευθύνης για την οικοδόμηση ενός σημαντικού κεφαλαίου της Ιστορίας

μας

Ο Ματέο Ρέντσι στα πλαίσια της ίδιας συζήτησης που διεξήχθη στη Ρώμη κι αφορούσε το μέλλον της Ευρώπης, υπογράμμισε:

Πρέπει να συμβαδίσουν η πολιτιστική πρόκληση και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των μεταναστών. Και η περίοδος η οποία διανύουμε, δεν είναι, βεβαίως, περίοδος κατά την οποία μπορούν και πρέπει να οικοδομηθούν τείχη

Ο Ντόναλντ Τουσκ τόνισε από την πλευρά του: «Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, να είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας και να δράσουμε, παράλληλα, με αίσθηση ευθύνης και ρεαλισμό».

Ο Μάρτιν Σουλτς στην παρέμβασή του υπογράμμισε: «Δεν πρέπει να δίδονται εθνικές απαντήσεις σε παγκόσμιου χαρακτήρα προβλήματα, διότι όταν υπερισχύουν τα συμφέροντα κάθε μεμονωμένης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, εξυπηρετούνται, στην πραγματικότητα, τα συμφέροντα των λαϊκιστών. Πρέπει να δοθεί έμφαση, στο εξής, στην κοινή προσπάθεια υπέρ μιας νέας, ισχυρής αίσθησης δικαιοσύνης, η οποία αποτελεί και την βάση της συνύπαρξης των διαφορετικών λαών και κρατών».

The post Για «part time» Ευρωπαίους πολιτικούς κάνει λόγο ο Γιούνκερ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα