«Ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο Φίλη- 13:15 θα τελειώνουν τα σχολεία

08:02 6/5/2016 - Πηγή: iPop

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής το νομοσχέδιο Φίλη για την Έρευνα. Το Σάββατο θα γίνει συζήτηση επί των άρθρων και ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι σκοπός είναι η αναβάθμιση του σχολείου. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το ολοήμερο δημοτικό σχολείο αναβαθμίζεται, δεν θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο, ενώ μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε, θ’ ανοίξει και το θέμα σχετικά

με την πρόσληψη αναπληρωτών.

Όσον αφορά το ζήτημα το οποίο προέκυψε έπειτα από το δημοσίευμα της Κεντρικής Επιτροπής Εξατάσεων, ο κ. Φίλης μίλησε για ψέματα, ενώ τόνισε πως παίζει ένα άθλιο παιχνίδι με στόχο να υπονομευθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Σία Αναγνωστοπούλου υποστήριξε επίσης τις προωθούμενες αλλαγές λέγοντας ότι «υπάρχουν συνθήκες μη-κανονικότητας, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με συγκέντρωση των δυνάμεων της χώρας στο πεδίο της Παιδείας».

Έντονη κριτική δέχθηκε η Κυβέρνηση νωρίτερα στη Βουλή από την αντιπολίτευση, με τον κ. Χαρακόπουλο από τη ΝΔ να λέει: «Η κυβέρνηση ενταφιάζει το ολοήμερο σχολείο επικαλούμενη την ισότητα και επιβάλλει την ισότητα προς τα κάτω, υποβαθμίζοντας και συρρικνώνοντάς το».

The post «Ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο Φίλη- 13:15 θα τελειώνουν τα σχολεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα