Σε απεργιακό κλοιό η χώρα ενόψει ασφαλιστικού

07:35 6/5/2016 - Πηγή: iPop

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού, το οποίο εισέρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο. Τα συνδικάτα απαντούν με 48ωρη απεργία, την ίδια στιγμή που το Μαξίμου υποστηρίζει ότι το πολυνομοσχέδιο προστατεύει τους πιο αδύναμους.

Η Κυβέρνηση σε σημείωμά της υποστηρίζει ότι το πολυνομοσχέδιο κατανέμει δίκαια τα βάρη και προστατεύει τους αδύνατους.

Ειδικότερα, το Μαξίμου υπογραμμίζει πως το νομοσχέδιο «διασφαλίζει

πλήρως τις συντάξεις. Προστατεύει τους πιο αδύναμους.Κατανέμει δικαιότερα και αναλογικότερα τα φορολογικά βάρη και τις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις. Εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Παράλληλα, γίνεται νέα επίθεση εναντίον στην αντιπολίτευση:

«Οι ίδιοι που είχαν συμφωνήσει σε ένα τέτοιο σχέδιο κοινωνικής καταστροφής,έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να υπονομεύσουν την διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Επιχείρησαν να υποκινήσουν συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες και να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης. Χαρακτήρισαν την κατάθεση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου ως μονομερή ενέργεια έναντι των δανειστών, και έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να το αποσύρει, προκειμένου να μην προκληθεί εμπλοκή στην διαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 12 Απριλίου, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάθεση του ασφαλιστικού και του φορολογικού στην Βουλή, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε δηλώσει:

«Πέρυσι, ο κήρυκας της θεωρίας των παιγνίων, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και στο τρίτο Μνημόνιο, ήταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Φέτος, έχουμε τρεις κήρυκες της ίδιας επικίνδυνης θεωρίας. Τους κυρίους Γ. Κατρούγκαλο, Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο. Δηλαδή, τον Υπουργό που μαζί με τον κ. Τσίπρα παρακαλούσε το Δ.Ν.Τ. να συμμετέχει επί τριετία στο πρόγραμμα. Το έργο είναι παιγμένο ξανά και ξανά.Από την “επικείμενη συμφωνία” στη “σύγκρουση”. Και από τη “σύγκρουση” στην οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση. Όμως, αυτήν τη φορά, η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια…»

Σήμερα διαψεύδονται οικτρά. Και ο ελληνικός λαός βλέπει πολύ καθαρά, ποιοί είναι αυτοί που διαπραγματεύονται αποφασιστικά υπερασπιζόμενοι την κοινωνική συνοχή και ποιοι υπέγραψαν λευκά χαρτιά κοινωνικής καταστροφής, φροντίζοντας μόνο για τους κολλητούς και τους συνεργάτες τους.»

Αναλυτικά όλες οι απεργίες των ημερών:

48ωρη γενική απεργία θα ξεκινήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από την Παρασκευή 6 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 και καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

Άγκυρα θα ρίξουν για 4 ημέρες τα πλοία όλων των κατηγοριών καθώς η ΠΝΟ προχωρά σε τετραήμερη πανελλαδική απεργία από αύριο στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.

Η ΠΟΕΣΥ επίσης προανήγγειλε 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια ψήφισης του νομοσχεδίου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ- ΟΤΑ, αποφάσισαν να συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία που κήρυξε για Παρασκευή και Σάββατο η ΑΔΕΔΥ.

Χωρίς ΜΜΜ θα κληθούν να κινηθούν οι κάτοικοι της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης καθώς θα συμμετάσχουν στην 48 απεργία.

Φρένο και στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα, τα δρομολόγιά της ακυρώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως ανακοίνωσε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 5/5/2016 έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τραίνων, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Γ.Σ.Ε.Ε, και στις οποίες θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ).

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν το 24ωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου 2016, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του ασφαλιστικού κι ενώ θα έπρεπε να λειτουργήσουν.

Και οι αγρότες υπενθυμίζεται ότι θα κατέβουν εκ νέου στην Αθήνα ενόψει της ψήφισης.

Το iPop.gr δεν θα απεργήσει

Το iPop.gr δεν θα συμμετάσχει στην 48η απεργία που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) -όπως και τις προηγούμενες φορές- και θα συνεχίσει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αναγνωστών του.

Οι συνεργάτες του ιστότοπου αποφασίσαμε από κοινού να μην συμμετάσχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση καθώς κανένας από εμάς δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Φυσικά, όλοι μας, στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων που θα απεργήσουν και συμμεριζόμαστε τα αιτήματα τους. Ελπίζουμε κάποια στιγμή και οι εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να μπορέσουν να γίνουν μέλη της ΕΣΗΕΑ και να αναγνωριστούν σαν δημοσιογράφοι.

Το καλό θα νικήσει,

Η ομάδα του iPop.gr

The post Σε απεργιακό κλοιό η χώρα ενόψει ασφαλιστικού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα