Πιο σημαντικό για έναν ηγέτη να δείχνει υγιής παρά έξυπνoς

12:32 17/11/2014 - Πηγή: iPop

Πώς μπορεί να σε ωφελήσει στη δουλειά να δείχνεις περισσότερο υγιής παρά έξυπνoς ; Μπορεί να ανέλθεις πιο γρήγορα στην ιεραρχία και να αναλάβεις ηγετικό ρόλο.

Ολλανδοί ερευνητές αποκάλυψαν ότι οι άνθρωποι έχουν εμμονή με την υγεία όταν επιλέγουν έναν ηγέτη. Ανακάλυψαν ότι οι υποψήφιοι που έμοιαζαν πιο έξυπνοι επιλέγονται μόνο για τις θέσεις που απαιτούν διαπραγμάτευση μεταξύ των ομάδων ή εξερεύνηση νέων αγορών.

Για την έρευνα, Ο Δρ Brian Spisak, Ph.D., από το VU Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και οι συνεργάτες του μελέτησαν τη σιωπηρή προτίμηση των

ανθρώπων στα χαρακτηριστικά των ηγετών. Εξέτασαν χαρακτηριστικά, όπως η υγεία, η ευφυΐα, και η ελκυστικότητα, καθώς και το πώς οι άνθρωποι ψάχνουν για πληροφορίες σχετικά με αυτές τις ιδιότητες στη φυσική εμφάνιση των άλλων.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης Frontiers in Neuroscience Ανθρώπου.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 148 γυναίκες και άνδρες να φανταστούν ότι έπρεπε να επιλέξουν έναν νέο CEO για μια εταιρεία και να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο φωτογραφίες των αρσενικών πρόσωπα.

Σε κάθε επιλογή, και οι δύο φωτογραφίες ήταν του ίδιου ανθρώπου, του οποίου το πρόσωπο είχε ψηφιακά μεταμορφωθεί, ώστε να μοιάζει περισσότερο ή λιγότερο έξυπνο, αλλά και περισσότερο ή λιγότερο υγιεινό.

Βρέθηκε μια γενική προτίμηση για την υγεία από ό, τι για τη νοημοσύνη. «Εδώ μπορούμε να δείξουμε ότι αποδίδει πάντα για τους επίδοξους ηγέτες να φαίνονται υγιείς, γεγονός που εξηγεί γιατί οι πολιτικοί και τα στελέχη συχνά ξοδεύουν μεγάλη προσπάθεια, χρόνο και χρήμα στην εμφάνισή τους«, δήλωσε ο Δρ Spisak.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Πιο σημαντικό για έναν ηγέτη να δείχνει υγιής παρά έξυπνoς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα