Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι δόσεις προς την Ελλάδα εξαρτώνται από την αξιολόγηση και το ΔΝΤ

12:40 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Σε διευκρινίσεις προέβη το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ το οποίο την Τρίτη έθεσε θέμα σχετικά με τις επόμενες εκταμιεύσεις προς τη χώρα μας. Όπως συγκεκριμένα φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου της Γερμανίας: «Περαιτέρω εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμμετοχή

του ΔΝΤ».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters o εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε:

H επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα κρίνουν την περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα
«Περαιτέρω εκταμιεύσεις εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ» πρόσθεσε.

Θυμίζουμε, ότι στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί την Δευτέρα και ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, ο οποίος κατά τη διάρκεια δηλώσεων του συνέδεσε την εκταμίευση των επόμενων δόσεων με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας υπογράμμισε, ότι η εκταμίευση των επόμενων δόσεων του προγράμματος της Ελλάδας συνδέεται με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε αυτό.

Τονίζουμε, ότι η Ελλάδα έως το καλοκαίρι του 2017, καλείται να προχωρήσει στην αποπληρωμή ομολόγων, άνω των 10 δισ. ευρώ. Το συγκεκριμένο μάλιστα γεγονός καθιστά επιτακτική ανάγκη την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης:

Regling: Χωρίς ΔΝΤ δεν παίρνει δόση η Ελλάδα

The post Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι δόσεις προς την Ελλάδα εξαρτώνται από την αξιολόγηση και το ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ, Ελλάδα, ΔΝΤ,germaniko ypoik, ellada, dnt