Βρετανία: Ξεκινάει η συζήτηση για ενεργοποίηση του άρθρου 50 για το Brexit

11:36 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Το μεσημέρι της Τρίτης ξεκινάει στο βρετανικό Κοινοβούλιο η συζήτηση για την ενεργοποίηση του άρθρου 50, με το οποίο θα ξεκινήσει κι επίσημα η διαδικασία για το Brexit.

To νομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί, δίνει στην πρωθυπουργό Theresa May την εξουσιοδότηση να εκκινήσει τη διαδικασία για την έξοδο της χώρας απ’ την Ε.Ε.

Το νομοσχέδιο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Σχέδιο Νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γνωστοποίηση αποχώρησης)» και σχολιάστηκε από όλους για το μικρό μέγεθός του, ζητά απ’ τους βουλευτές «να μεταφέρουν στην Πρωθυπουργό την εξουσία να γνωστοποιήσει,

σύμφωνα με το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, και μετέπειτα στις 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου. Τότε θα γίνει και η σχετική ψηφοφορία.

Μπορεί το κείμενο να μην μεγάλο και θεωρητικά να μπορούσε να εγκριθεί γρήγορα, όμως, έχουν κατατεθεί ήδη πέντε τροπολογίες με στόχο να αποτρέψουν την ψήφισή του.

Στις δύο τροπολογίες, οι συντάκτες τους ζητούν να μην συζητηθεί το κείμενο γιατί «έχει αποτύχει να εγγυηθεί τη μελλοντική συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά».

Παράλληλα, μια ακόμα τροπολογία αναφέρει ότι δεν ζητείται η γνώμη των τοπικών κοινοβουλίων για την ενεργοποίηση του άρθρου 50.

The post Βρετανία: Ξεκινάει η συζήτηση για ενεργοποίηση του άρθρου 50 για το Brexit appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα