Φρένο στα τρακτέρ τους βάζουν οι αγρότες- Μπλόκα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

15:36 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Με μαζικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να απαντήσουν στην Κυβέρνηση οι αγρότες οι οποίοι τάσσονται κατά του νέου ασφαλιστικού. Καλούν τον Πρωθυπουργό να μεριμνήσει έτσι ώστε να μειωθούν και όχι να αυξηθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις, που στόχο έχουν να πλήξουν τον κλάδο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα 800 έχουν ξεπεράσει τα τρακτέρ των αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο του Προμαχώνα, κοντά δηλαδή, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Αξίζει να τονιστεί πως από την Τετάρτη η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας

αναμένεται να κλείσει τα Τέμπη.

Τι αποφάσισαν στην Ροδόπη;

Στην επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου που θα γίνει την Ροδόπη στην Τετάρτη οι αγρότες θα είναι εκεί δίνοντας δυναμικά το παρόν.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής από ο μεσημέρι της Τρίτης.

Μπλόκα και από τους αγρότες της Αργολίδας:

Από την Τετάρτη τονίζουν πως θα έχουν μπλόκα σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Τι περιμένουμε το απόγευμα της Δευτέρας;

Θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των παραγωγικών φορέων και των εκπροσώπων του νομού στο κτήριο του ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ για να συζητηθούν τα νέα μέτρα που θα πάρουν.

Σε ανακοίνωση τους οι αγρότες της Αργολίδας τονίζουν:

Καλούμε όλους τους επιστημονικούς, εμπορικούς και επαγγελματικούς φορείς, να συζητήσουμε και αναλύσουμε τις επιπτώσεις που θα έχει η προσπάθεια εξαθλίωσης που επιβάλλουν οι λεγόμενοι θεσμοί- δανειστές σε όλους τους τομείς.

Συγκέντρωση στη Λακωνία

Την Κυριακή τις βραδινές ώρες είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση η οποία διεξήχθη στο πνευματικό κέντρο της Σκάλας. Εκεί. έγινε ενημέρωση για το επώδυνο ασφαλιστικό και αποφασίστηκε την Τετάρτη να συμμετέχουν και αυτοί στις κινητοποιήσεις.

Σε σχετική τους ανακοίνωση οι αγρότες της περιοχής επισημαίνουν:

Είναι πλέον φανερό ότι η χώρα μας είναι σε κατοχή και δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια. Είναι απλά τα πράγματα. Αν δεν αγωνιστούμε θα εξαφανιστούμε. Αν όμως αγωνιστούμε έχουμε ελπίδες να καταφέρουμε να μείνουμε στη γη μας και να συνεισφέρουμε πραγματικά στην οικονομία της χώρας μας. Τουλάχιστον, ας πέσουμε μαχόμενοι και όχι καναπεδόμενοι.

Στην Τρίπολη για λίγες ώρες το μεσημέρι της Δευτέρας οι αγρότες της ΠΑΣΥ έκλεισαν συμβολικά τα γραφεία του ΟΓΑ.

The post Φρένο στα τρακτέρ τους βάζουν οι αγρότες- Μπλόκα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα