Δεν σταματούν οι δοκιμές φαρμάκων στη Γαλλία διαμηνύει η υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν

15:26 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Η υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν, δηλώνει πως δεν πρόκειται να σταματήσουν οι δοκιμές φαρμάκων στη Γαλλία, παρά την πρόσφατη τραγωδία που σημειώθηκε στη χώρα και προκάλεσε το θάνατο ενός ατόμου και την εισαγωγή στο νοσοκομείο άλλων πέντε, έπειτα από αποτυχημένη κλινική δοκιμή φαρμάκου.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή της σε γαλλική ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε ερωτώμενη για την εν λόγω υπόθεση

πως : «υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, μαζικό, πρωτοφανές στη Γαλλία, πρέπει να κατανοήσουμε τι συνέβη, αλλά τίποτε δεν δικαιολογεί το να σταματήσει το σύνολο των κλινικών δοκιμών».

Υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, ανέφερε πως η κλινική δοκιμή έγινε σε εργαστήριο ιδιωτικής κλινικής στην πόλη Rennes την Πέμπτη, όταν εθελοντές έλαβαν το αναλγητικό το οποίο είχε ως βάση την κάνναβη και το οποίο βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο δοκιμών. Σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό από τους πέντε ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται, «οι τέσσερις παρουσιάζουν με νευρολογικά προβλήματα, όμως βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση».

Η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν, φρόντισε μάλιστα να δηλώσει πως δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για το εν λόγω ατύχημα, αλλά τέσσερις μέρες, έπειτα από την εισαγωγή του ασθενή, ο οποίος είναι σήμερα νεκρός. Σύμφωνα με την ίδια «θα είχε εκτιμηθεί μια πιο γρήγορη ειδοποίηση. Απέναντι σε ένα τέτοιο σοβαρό γεγονός, θα περίμενε κανείς από το εργαστήριο να ενημερώσει πιο γρήγορα τις υγειονομικές αρχές».

Αξίζει να σημειωθεί πως για το εν λόγω ατύχημα έχουν ήδη ξεκινήσει να διεξάγονται τρεις έρευνες, ανάμεσα στις οποίες και μία δικαστική, με την υπουργό Υγείας της Γαλλίας, να διευκρινίζει ότι μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένονται τα αποτελέσματα μιας εκ των σχετικών αυτών ερευνών.

The post Δεν σταματούν οι δοκιμές φαρμάκων στη Γαλλία διαμηνύει η υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα