Φωτιές στο Μαξίμου | Επικοινωνία Τσίπρα Merkel εντός της ημέρας

11:59 3/4/2017 - Πηγή: iPop

Ακόμα και εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel.

Με την αξιολόγηση να παραμένει ανοικτή και τους Θεσμούς να μην ανακοινώνουν την ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel.

Mία επικοινωνία η οποία θεωρείται καθοριστικής σημασίας.

Να τονίσουμε πως οι ελπίδες στρέφονται στο Βερολίνο την στιγμή που ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean-Claude Juncker στηρίζει παρασκηνιακά τα ελληνικά θέματα.

Προ ολίγων ημερών, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γερμανό αντικαγκελάριο Sigmar Gabriel και τον αρμόδιο επίτροπο για τα οικονομικά και υπεύθυνο για το ελληνικό πρόγραμμα, Pierre Moscovici.

Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε επισκέψεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη, 5 Απριλίου, θα βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τουσκ μέσω Twitter η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει στις 10 π.μ. και θα διαρκέσει 45′. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για ωριαία συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και στις 11:45 θα ακολουθήσει η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Την Παρασκευή θα μας χτυπήσει την πόρτα ο Γερμανός Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier για επαφές με τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Οι 3 διαπιστώσεις για την συμφωνία

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, τρεις είναι οι βασικές διαπιστώσεις:

Όσον αφορά τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, τα δύο μέρη είναι πολύ κοντά.Μόνο προσχηματικά προσκόμματα, εκ μέρους μερίδας των πιστωτών, μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία προόδου.Είναι η ώρα για τις πολιτικές πρωτοβουλίες («πολιτικές πιέσεις» τις χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) που θα μπλοκάρουν τυχόν νέες προσχηματικές κινήσεις.

Για τον λόγο αυτό εντείνονται οι κυβερνητικές προσπάθειες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, με στόχο την αποσαφήνιση του τοπίου το συντομότερο δυνατόν. Ήδη η κυβέρνηση είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους θεσμικούς συνομιλητές της (κάποιες φορές, σε υψηλό επίπεδο).

Διαβάστε επίσης:

Εβδομάδα εξελίξεων και στο βάθος …ΔΕΗ, νέες συντάξεις και όχι κλείσιμο της αξιολόγησης!

The post Φωτιές στο Μαξίμου | Επικοινωνία Τσίπρα Merkel εντός της ημέρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιές, Μαξίμου | Επικοινωνία Τσίπρα Merkel,foties, maximou | epikoinonia tsipra Merkel