Φέτος βάζουμε το πασχαλινό αρνί στο φούρνο και το κάνουμε πιο νόστιμο από ποτέ με αυτήν την συνταγή!

15:01 23/4/2022 - Πηγή: iPop

Εάν φέτος επέλεξες να μην σουβλίσεις αρνί αλλά να το βάλεις στο φούρνο, σου έχουμε την συνταγή για να το κάνεις πεντανόστιμο. Ειδικά εάν επιλέξεις ένα τρυφερό κομμάτι από μπούτι και τα κατάλληλα υλικά το πασχαλινό σου τραπέζι θα είναι πιο νόστιμο από ποτέ!

Συνταγή για πικάντικα αρνίσια παϊδάκια που λιώνουν στο στόμα

Συνταγή για αρνί στο φούρνο να γλύφεις και τα δάχτυλά σου

Υλικά:

1/4 γλυκού συν 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο3
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες1 κ.σ. δεντρολίβανο, συν 2 κλωναράκια1 κ.σ. θυμάρι1 μπούτι αρνιούαλάτιΦρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι2 κεφάλια σκόρδο, σκελίδες καθαρισμένες400 γρ. κρεμμύδια2 λεμόνια κομμένα στη μέση

Η συνταγή του Μανώλη Σαρρή στο MasterChef για αρνί αγκιναράτο που αξίζει να δοκιμάσεις

Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη συνταγή για αρνί στο φούρνο Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε 1/4 φλιτζάνι λάδι, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και το θυμάρι.Τοποθετούμε το αρνί σε ένα μεγάλο ταψί και μετά αλατοπιπερώνουμε παντού.Αλείφουμε τα μυρωδικά σε όλο το αρνί. Ψήνουμε 30 λεπτά.Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, τα κρεμμύδια, τα κλωναράκια δεντρολίβανου και τα λεμόνια με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι.Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200°. Απλώνουμε ομοιόμορφα το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το δεντρολίβανο και τα μισά λεμόνια γύρω από το αρνί και, στη συνέχεια, αλείφουμε το αρνί με περισσότερα μυρωδικά. Προσθέτουμε ¼ φλιτζάνι νερό στο ταψί και στη συνέχεια ψήνουμε για 1 έως 1 ½ ώρα ακόμη. Αφήνουμε το αρνί να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το χαράξουμε και το σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Φέτος βάζουμε το πασχαλινό αρνί στο φούρνο και το κάνουμε πιο νόστιμο από ποτέ με αυτήν την συνταγή! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα