Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές «βλέπει» ο Regling

21:34 9/6/2017 - Πηγή: iPop

Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές «βλέπει» ο Regling, σύμφωνα με όσα τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Σάββατο, στην Bild. Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Eurogroup εκτιμά πως στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου θα έχουμε συμφωνία.

Ο Klaus Regling, αναφερόμενος, στην Ελλάδα,

σχολίασε πως θεωρεί εφικτή την έξοδό της στις αγορές το προσεχές διάστημα.

Ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ειδικότερα πως εάν η Ελλάδα παραμείνει σε μεταρρυθμιστική τροχιά, θα μπορέσει να εκδώσει και πάλι τα πρώτα κρατικά ομόλογα το αργότερο το 2018.

Εάν η Ελλάδα παραμείνει σε μεταρρυθμιστική τροχιά, θα μπορέσει να εκδώσει και πάλι τα πρώτα κρατικά ομόλογα ίσως ήδη την τρέχουσα χρονιά ή το αργότερο το 2018

Ο Γερμανός οικονομολόγος, ωστόσο, έκανε έκκληση να ληφθούν άμεσα οι σχετικές αποφάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν την εκταμίευση της δόσης στο πλαίσιο του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

Ο ίδιος προειδοποίησε, πάντως, ότι περαιτέρω καθυστερήσεις θα ήταν κακές για την Ελλάδα και την νομισματική Ένωση.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, το οποίο δημοσιεύει αποσπάσματα της συνέτευξης του Klaus Regling γράφει πως «η ελληνική Κυβέρνηση συμμερίζεται προφανώς τις αισιόδοξες προοπτικές για επικείμενη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές. Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πρόσφατα ότι θα μπορούσε να επιχειρηθεί μια έξοδος στις αγορές με 3ετή έως και 7ετή ομόλογα τριών έως τεσσάρων δις ευρώ, εφόσον εγκριθεί προηγουμένως η επόμενη δόση από το πρόγραμμα διάσωσης».

Την αισοδοξία του για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου για το ελληνικό ζήτημα εξέφρασε και ο J. Dijsselbloem σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters.

Στη συνεδρίαση θα δώσει το παρών και η Christine Lagarde, σε μία ένδειξη άμβλυνσης των διαφορών μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης στο ζήτημα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

The post Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές «βλέπει» ο Regling appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα