Έτοιμη να αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο η Μέρκελ

17:13 23/12/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη της πως η χώρα της πρέπει να προβεί σε αύξηση των απελάσεων μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο διατύπωσε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια δηλώσεων της την Παρασκευή σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε το Βερολίνο.

Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του υπόπτου Anis Amri που έσκασε σαν βόμβα η Γερμανίδα Καγκελάριος αποκάλυψε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρος της Τυνησίας.

Όπως δήλωσε, η Άνγκελα Μέρκελ κατά την επικοινωνία τους συζήτησε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι απελάσεις όσων το αίτημα ασύλου τους έχει απορριφθεί.

«Κάναμε πρόοδο το 2016 στο σημαντικό ζήτημα της απέλασης Τυνήσιων οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα να μένουν στη Γερμανία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Άνγκελα Μέρκελ επίσης, αναφέρθηκε στα ερωτηματικά τα οποία εγείρει η τρομοκρατική επίθεση και δήλωσε πως η Κυβέρνηση θα λάβει και μάλιστα άμεσα μέτρα με στόχο να βελτιωθεί ο τομέας της ασφάλειας.

Θυμίζουμε, πως ο Τυνήσιος ύποπτος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.

Ο Anis Amri πυροβόλησε κατά των αστυνομικών όταν του ζήτησαν να τους δείξει τα χαρτιά του και τραυμάτισε έναν ελαφρά.

Να τονίσουμε, πως οι έρευνες για τυχόν συνεργούς του δράστη που σκόρπισε τον πανικό στο Βερολίνο και στέρησε τη ζωή από 12 άτομα θα συνεχιστούν.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνες για συνεργούς του Τυνήσιου- O ISIS συνεχίζει να προκαλεί μέσω νέας ανακοίνωσης του

photo:AP

The post Έτοιμη να αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο η Μέρκελ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα