Έρευνες για συνεργούς του Τυνήσιου- O ISIS συνεχίζει να προκαλεί μέσω νέας ανακοίνωσης του

15:52 23/12/2016 - Πηγή: iPop

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης του Βερολίνου ο οποίος βρίσκονταν στο Μιλάνο. Οι έρευνες στη Γερμανία συνεχίζονται για τυχόν συνεργάτες ενώ η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να προβεί αργότερα σε σχετικές με το συμβάν δηλώσεις.

Όσα ξέρουμε για τον θάνατο του 24χρονου:

O Anis Amri πυροβολήθηκε από άνδρες της αστυνομίας αφού πρώτα τραυμάτισε με το όπλο του έναν αστυνομικό.

Το συμβάν σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Sesto San Giovanni

στο Μιλάνο στις 3:30 τοπική ώρα κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου της αστυνομίας.

Ο Τυνήσιος όταν του ζητήθηκαν τα χαρτιά του φέρεται να έβγαλε ένα όπλο το οποίο είχε στο σακίδιό του και πυροβόλησε τους αστυνομικούς, τραυματίζοντας έναν εκ των παρόντων ελαφρά.

Πριν πέσει νεκρός μάλιστα φέρεται να φώναξε «μπάσταρδοι αστυνομικοί» αλλά και «ο Θεός είναι μεγάλος».

Συνεχίζονται οι έρευνες για συνεργούς:

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας, Πέτερ Φρανκ, επισήμανε κατά τη διάρκεια δηλώσεων πως ανακοίνωσε ότι οι έρευνες για την επίθεση στο Βερολίνο θα συνεχισθούν για να εξακριβωθεί εάν ο κύριος ύποπτος ως δράστης, είχε συνεργούς.

Χαρακτηριστικά ο Π. Φρανκ είπε:

Αν και ο ύποπτος Amri είναι νεκρός, θα συνεχίσουμε την έρευνά μας. Είναι σημαντικό για μας τώρα να εξακριβώσουμε εάν υπήρχε δίκτυο υποστηρικτών και συνεργών, εάν υπήρχαν πρόσωπα που βοήθησαν το άτομο αυτό να προετοιμάσει, να πραγματοποιήσει την επίθεση και να διαφύγει

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Μάρκο Μινίτι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τόνισε πως μίλησε προσωπικά με τον αστυνομικό, Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και σημείωσε πως τον ευχαρίστησε για τον επαγγελματισμό του, ενώ σημείωσε «Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο».

Αναμονή για τις δηλώσεις Μέρκελ- ντε Μεζιέρ:

Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ θα κάνει μια δήλωση στις 16:00 ώρα Ελλάδας για τον Τυνήσιο, ενώ σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, σημείωσε πως «η τρομοκρατική απειλή παραμένει υψηλή».

Η ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους:

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας AMAQ της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο ISIS αποκάλυψε πως ο 24χρονος ήταν μέλος του και είχε δηλώσει πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Ο αυτουργός της επίθεσης του Βερολίνου σύμφωνα με την οργάνωση «πραγματοποίησε μία νέα επίθεση εναντίον αστυνομικής περιπόλου στο Μιλάνο και σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών».

Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο να ορκίζεται εκδίκηση για τους μουσουλμάνους που σκοτώθηκαν στις δυτικές αεροπορικές επιδρομές.

Διαβάστε επίσης:

Ανενόχλητος διέσχισε την Ευρώπη ο Τυνήσιος πριν πέσει νεκρός στο Μιλάνο- Ανακουφισμένο το γερμανικό ΥΠΕΣ (Photos-Videos)

photo:getty

The post Έρευνες για συνεργούς του Τυνήσιου- O ISIS συνεχίζει να προκαλεί μέσω νέας ανακοίνωσης του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα