Ερντογάν : Ανέντιμη και ανειλικρινής η Ευρώπη – Υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες

12:39 18/3/2016 - Πηγή: iPop

Την ίδια ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να κλείσει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στα πλαίσια της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ασκεί δριμεία επίθεση εναντίον της Ευρώπης.

Ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες, σχετικά με την έκβαση της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής και την υπογραφή

τελικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του την Παρασκευή 18 Μαρτίου, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ευρώπης υποστηρίζοντας πως κρατά ανειλικρινή και ανέντιμη στάση απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ ταυτόχρονα άφησε αιχμές για υπόθαλψη τρομοκρατικών ομάδων εκ μέρους της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη καλά θα κάνει να κοιτάζει τις δικές της επιδόσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα, προτού να πει στην Τουρκία τι να κάνει με τους πρόσφυγες», δήλωσε ο Ταγίπ Εντρογάν, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε πως η χώρα του θα δεχτεί κριτική σχετικά με τα δικαιώματα, όταν αυτή είναι σωστή, αλλιώς «θα κάνει αυτό που κρίνει απαραίτητο».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει τελικά συμφωνία ανάμεσα σε Ευρώπη και Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής, προσέθεσε : «Η Ευρώπη χορεύει μέσα σε ναρκοπέδιο όταν άμεσα ή έμμεσα υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες» ενώ παράλληλα σχολίασε τη στάση της Ευρώπης ως «ανέντιμη και ανειλικρινή έναντι των τρομοκρατικών ομάδων οι οποίες δρουν στην Τουρκία».

Υπενθυμίζουμε πως σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η τριμερής συνάντηση Νταβούτογλου – Γιούνκερ – Τούσκ, στις Βρυξέλλες στα πλαίσια της Συνόδου, κατά την οποία ο Τούρκος Πρωθυπουργός ενημερώνεται σχετικά με τα βασικά σημεία στα οποία συμφώνησαν, τα ξημερώματα της Παρασκευής οι 28 ηγέτες της Ε.Ε.

Στην ακριβή δήλωσή του μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει μάλιστα πως αφού η Άγκυρα έγινε στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, το ίδιο πιθανό είναι να υπάρξει τρομοκρατική επίθεση και στις Βρυξέλλες…

Erdogan's amazing mid-summit rant against EU "dancing in minefield" on terror. "Who r they kidding?" My translation pic.twitter.com/E8YBaB14aF

— Alex Barker (@alexebarker) March 18, 2016

The post Ερντογάν : Ανέντιμη και ανειλικρινής η Ευρώπη – Υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα