Κουρουμπλής: «Σύγχρονο Νταχάου η Ειδομένη»- Νέο φέιγ βολάν για την ενημέρωση των προσφύγων (photo)

11:19 18/3/2016 - Πηγή: iPop

«Σύγχρονο Νταχάου» χαρακτήρισε το πρωί της Παρασκευής την Ειδομένη ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στον καταυλισμό. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό, ενώ επίσης πραγματοποιείται και μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά στην Φιλιππιάδα. Να τονισθεί πως το πρωί της Παρασκευής

μοιράστηκε στους πρόσφυγες νέο φέιγ βολάν από την αστυνομία.

Στο εν λόγω φέιγ βολάν το οποίο είναι γραμμένα στα αραβικά, η αστυνομία πληροφορεί τους πρόσφυγες ότι «τα σύνορα είναι κλειστά και τους καλεί να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας όπου υπάρχει τροφή».

Παράλληλα, στην εν λόγω ανακοίνωση οι ελληνικές αρχές απευθύνουν κάλεσμα στους πρόσφυγες «να μην εμπιστεύονται ανεύθυνους που τους βάζουν σε κίνδυνο».

Όπως εκτίμησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, «η κατάσταση που περιέγραψε με τον τρόπο αυτό οφείλεται στα σύνορα που παραμένουν ερμητικά κλειστά».

Χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε:

Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων. Εμείς πιστέψαμε στην Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων

Ενώ πρόσθεσε ότι: «Η Ειδομένη έχει μεταβληθεί σε ένα άτυπο προσφυγικό κέντρο, γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα».

Να σημειωθεί πως ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη ενίσχυση της υγειονομικής κάλυψης, αλλά και τους και εμβολιασμούς των προσφύγων και εν συνεχεία εξήρε το ρόλο της αστυνομίας για την αστυνόμευση της Ειδομένης σημειώνοντας:

Το κράτος καταβάλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ, αλλά και τους απλούς πολίτες που καταθέτουν την ψυχή τους τα αποθέματα της ανθρωπιάς τους για να βοηθήσουν όπως μπορούν με το δικό τους τρόπο

«Η Ευρώπη δυσκολεύεται να αφομοιώσει 1,5 εκατ. ανθρώπους που δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν από τις χώρες τους, τους ανάγκασαν οι πόλεμοι που προκάλεσε και η Ευρώπη» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και τέλος διέψευσε τα διεθνή Μέσα που κάνουν λόγο βιασμό επτάχρονης από ενήλικο τονίζοντας πως σημειώθηκε «μόνο απόπειρα », κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

Μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά

Οι ροές συνεχίζονται στον Πειραιά οπού οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων γίνονται όλο και χειρότερες.

Να σημειωθεί πως το πρωί της Παρασκευής έφτασαν στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στη Φιλιππιάδα, πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες από τον Πειραιά. Πρόκειται για 4 λεωφορεία με Σύρους και ένα με Αφγανούς.

Οι οικογένειες κατεβαίνουν μία μία από τα λεωφορεία, γίνεται η καταγραφή από την αστυνομία και στη συνέχεια οδηγούνται σε σκηνή.

Στο σημείο βρέθηκε για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες ο δήμαρχος Zηρού αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Τον συντονισμό του κέντρου φιλοξενίας τον έχει αναλάβει η Αεροπορία του Ακτίου.

Στο παλιό στρατόπεδο έχει δημιουργήθηκε υποδομή για να φιλοξενήσει 700 πρόσφυγες και μετανάστες.

photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Κουρουμπλής: «Σύγχρονο Νταχάου η Ειδομένη»- Νέο φέιγ βολάν για την ενημέρωση των προσφύγων (photo) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα