Επιβεβαιώθηκε: Ο Dijsselbloem παραλήπτης ενός εκ των τρομο-δεμάτων

20:50 21/3/2017 - Πηγή: iPop

Επιβεβαιώθηκε την Τρίτη απ’ τον εκπρόσωπο του επικεφαλής του Eurogroup ότι ο Jeroen Dijsselbloem ήταν παραλήπτης ενός εκ των τρομο-δεμάτων, τα οποία εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Ο εκπρόσωπος του J. Dijsselbloem επιβεβαίωσε το γεγονός σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χωρίς να προβεί σε κάποιο περαιτέρω σχόλιο.

Θυμίζουμε ότι οκτώ τρομο-δέματα εντοπίστηκαν τη Δευτέρα λίγο πριν σταλούν σε ευρωπαϊκούς προορισμούς απ’ την Ελλάδα.

Τα

τρομο-δέματα είχαν παραλήπτες Ευρωπαίους Αξιωματούχους και διεθνείς οργανισμούς, ενώ ως αποστολείς εμφανίζονταν κυρίως πανεπιστημιακοί.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους άλλους παραλήπτες ήταν ο K. Regling, o F. Timermans, οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Moody’s, η ΕΚΤ και πολυεθνικές εταιρείες.

Την ίδια στιγμή, έφθασαν στην Αθήνα τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών για το πακέτο των «Πυρήνων της Φωτιάς», το οποίο εστάλη την περασμένη εβδομάδα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ. Τα στοιχεία ενδεχομένως να φανούν βοηθητικά για την έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη.

Οι Αρχές αναμένουν την προκήρυξη των «Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία θα σημάνει και το κλείσιμο του κύκλου του σχεδίου Νέμεσις 2. Όσο η προκήρυξη δεν δίνεται στη δημοσιότητα, τόσο αυξάνεται το ενδεχόμενο για νέα τρομο-πακέτα.

Η ανησυχία των Αρχών είναι μεγάλη καθώς ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλα πακέτα, τα οποία να αποτελούν συμβολή κίνηση των «Πυρήνων της Φωτιάς» ότι δεν πτοούνται απ’ τις συλλήψεις, συνεπώς οι έλεγχοι σ’ όλα τα σημεία της χώρας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Photo: Aris Oikonomou / SOOC

The post Επιβεβαιώθηκε: Ο Dijsselbloem παραλήπτης ενός εκ των τρομο-δεμάτων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα