Τροφική δηλητηρίαση VS στομαχική γρίπη: Πώς θα καταλάβεις τη διαφορά

19:21 21/3/2017 - Πηγή: iPop

Ο στομαχόπονος και η ναυτία είναι πολύ συχνά φαινόμενα! Πολλοί άνθρωποι- ιδιαίτερα όσοι έχουν ευαισθησία στο στομάχι τους- έρχονται πολύ συχνά αντιμέτωποι με τα συμπτώματα του στομαχόπονου, ωστόσο, υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην τροφική δηλητηρίαση και τη στομαχική γρίπη.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως τα συμπτώματα να σου φαίνονται ίδια και να μην μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά, όμως, γι’ αυτό το λόγο το iPop.gr σου δίνει χρήσιμες συμβουλές για να μπορείς να αντιληφθείς τι είναι αυτό το οποίο σε ταλαιπωρεί!

Ο

εμετός, η διάρροια, ο πυρετός και η γενικότερη κοιλιακή δυσφορία αποτελούν συμπτώματα τόσο της τροφικής δηλητηρίασης, όσο και της στομαχικής γρίπης. Για να μπορέσεις, λοιπόν, να καταλάβεις τι σε κάνει να υποφέρεις, θα πρέπει να κάνεις μια αναδρομή στο σύντομο παρελθόν σου.

Εάν, για παράδειγμα, τα συμπτώματά σου ξεκίνησαν λίγες ώρες αφότου κατανάλωσες κάτι, τότε πρόσεξε τι ήταν αυτό και ρώτα άλλα άτομα τα οποία κατανάλωσαν το ίδιο με σένα εάν έχουν τα συμπτώματα.

Εάν είσαι ο μόνος που υποφέρεις, τότε ενδεχομένως να έχεις στομαχική γρίπη. Την ασθένεια ίσως την κόλλησες από ένα φτέρνισμα, μια χειραψία, ένα μολυσμένο πόμολο, μια αγκαλιά.

Η στομαχική γρίπη ή αλλιώς γαστρεντερίτιδα, δεν προκαλείται απ’ τον ιό της γρίπης. Ενώ η γρίπη είναι σε μεγάλο βαθμό μια ασθένεια του αναπνευστικού, η γρίπη του στομάχου προέρχεται από άλλους ιούς. Για αυτές τις λοιμώξεις, τα συμπτώματα αρχίζουν συνήθως μία έως τρεις ημέρες μετά την έκθεση.

Εάν τα συμπτώματά σου επιμένουν, ενώ ακολουθείς τα απαραίτητα βήματα (τρώγοντας σωστά, πίνοντας υγρά και αποφεύγοντας βαριές τροφές), τότε θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου!

The post Τροφική δηλητηρίαση VS στομαχική γρίπη: Πώς θα καταλάβεις τη διαφορά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα