Επιστολή με 28 προτεραιότητες έστειλε στους υπουργούς ο Δραγασάκης- Όσα θα συζητηθούν σε ΚΥΣΟΙΠ – ΚΥΣΚΟΙΠ

08:42 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Μια επιστολή στις οποία καταγράφονται 28 προτεραιότητες έστειλε ο Γ. Δραγασάκης στους υπουργούς. Η ατζέντα των θεμάτων που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνεδριάσεων του ΚΥΣΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) και του ΚΥΣΚΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής) τους πρώτους μήνες του 2017 είναι αρκετά σημαντική.

Η αρχή να τονίσουμε, πως θα γίνει αύριο Παρασκευή, καθώς έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ που θα έχει δύο θεματικές ενότητες: «την εθνική στρατηγική

για τις δημόσιες συμβάσεις» και τη «θεσμοθέτηση δράσεων για την εντατικοποίηση και αποτελεσματικότητα των ελέγχων της αγοράς».

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στην επιστολή του εστιάζει στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνεδριάσεις των δύο οργάνων, του ΚΥΣΟΙΠ και του ΚΥΣΚΟΙΠ. Αναφέρεται επίσης, στη διαμόρφωση των στρατηγικών της κυβέρνησης αλλά και στον συντονισμό των απαιτούμενων δράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ΚΥΣΟΙΠ προγραμματίζεται η συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

«Εθνική στρατηγική για τις δημόσιες συμβάσειςΘεσμοθέτηση δράσεων για την εντατικοποίηση και αποτελεσματικότητα των ελέγχων της αγοράςΑντιμετώπιση ζητημάτων σχετικών με τη συνολική επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών σε επίπεδο εισφορών και φορολογίαςΠαρακολούθηση της υλοποίησης των επενδύσεων των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων και ενεργοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμουΠορεία υλοποίησης των έργων στις υποδομέςΑναπτυξιακό Υπόδειγμα και Αναπτυξιακή ΣτρατηγικήΘέματα πολιτικής για την ποντοπόρο ναυτιλία Ενεργειακός σχεδιασμόςΨηφιακή πολιτική Πολιτική για τις τηλεπικοινωνίεςΔιοικητικές και οργανωτικές αλλαγές που επιφέρει η συγκρότηση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας στη λειτουργία του κράτουςΑνάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντοςΜικροπιστώσειςΠολιτική για τα τυχερά παιχνίδιαΠαράλληλο και εναλλακτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Για το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. προγραμματίζεται η συζήτηση των εξής θεμάτων:

«Τοπικές και περιφερειακές δομές κοινωνικού κράτουςΟικονομικά του κοινωνικού κράτους: βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προκλήσειςΟμαλή Μετάβαση και Λειτουργία του Ε.Φ.Κ.Α.Στρατηγική για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό πρόβλημαΣτρατηγική για την επιστημονική έρευναΠολιτική φαρμάκουΠρόσβαση σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειαςΠολιτική για την υποστήριξη ατόμων που είναι στο αυτιστικό φάσμαΠολιτική για την καταπολέμηση αδήλωτης εργασίαςΠροώθηση του μαζικού αθλητισμούΖητήματα ισότητας των φύλων Πολιτική για την οικογένεια και το παιδίΑνάπτυξη και πολιτιστική κληρονομιά».

The post Επιστολή με 28 προτεραιότητες έστειλε στους υπουργούς ο Δραγασάκης- Όσα θα συζητηθούν σε ΚΥΣΟΙΠ – ΚΥΣΚΟΙΠ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα