Επί ποδός οι Αρχές μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου

21:20 25/5/2017 - Πηγή: iPop

Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος, αλλά κι ακόμα δύο άτομα τα οποία επέβαιναν στο αυτοκίνητο μαζί του. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής είναι σε πλήρη εξέλιξη μετά την έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο.

Η επίθεση έθεσε σε συναγερμό τις Αρχές,

καθώς ερευνάται εάν υπάρχουν κι άλλοι φάκελοι με εκρηκτικά, σαν αυτόν που άνοιξε ο κ. Παπαδήμος, ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας.

Το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος, και είναι θωρακισμένο γι’ αυτό και δεν προκλήθηκε κάποια υλική ζημιά απ’ την έκρηξη.

Οι δύο αστυνομικοί που συνόδευαν τον κ. Παπαδήμο βρίσκονταν σε άλλο όχημα και δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι την ώρα της έκρηξης. Ωστόσο, έτρεξαν αμέσως να απεγκλωβίσουν τους τρεις τραυματίες και να φροντίσουν για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Οι Αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους στο να βρουν από πού παρέλαβε ο κ. Παπαδήμος την αλληλογραφία, για ν’ ακολουθήσουν την πορεία του μέχρι τον προορισμό του. Μόλις ο κ. Παπαδήμος είναι σε θέση να δώσει κατάθεση, θα ρίξει «φως» στην υπόθεση. Υπενθυμίζουμε ότι η «Ακαδημία Αθηνών» φαινόταν ως αποστολέας του τρομο-φακέλου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου:

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».

Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται.

Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».

Τα δύο ΙΧ παραμένουν στο σημείο της έκρηξης και διεξάγεται εξονυχιστικός έλεγχος από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς και από στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Το σημείο είναι απλησίαστο και έχει αποκλειστεί απ’ τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Υπάλληλοι καφετέριας επί της 3ης Σεπτεμβρίου δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Είμαστε ακόμη τρομοκρατημένοι από αυτό που έγινε . Όταν έγινε η έκρηξη πιστέψαμε ότι έγινε σεισμός

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο κ. Παπαδήμος είχε φύγει από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου και κατευθυνόταν για το σπίτι του, στα Βόρεια Προάστια.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εξετάζουν το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι πρόκειται μάλλον για πυρίτιδα για πυροτεχνήματα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει εάν το περιστατικό σχετίζεται με τα τρομο-πακέτα που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Θυμίζουμε ότι τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, γράφοντας σε κείμενο: «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».

Η Κομισιόν εύχεται καλή ανάρρωση στον Λουκά Παπαδήμο:

Εκ μέρους της Κομισιόν και του Πρόεδρου Γιούνκερ θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο. Έναν Έλληνα που τίμησε Ελλάδα και Ευρώπη.

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) May 25, 2017

Photo: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

The post Επί ποδός οι Αρχές μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα