ΔΝΤ: Είμαστε όλοι αισιόδοξοι για συμφωνία στις 15 Ιουνίου

18:31 25/5/2017 - Πηγή: iPop

Αισιοδοξία για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου εξέφρασε το ΔΝΤ, ενώ επανέλαβε πως χρειάζεται περισσότερη ακρίβεια για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, ο Gerry Rice δήλωσε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

χρειάζεται περισσότερη ακρίβεια και πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους προκειμένου να υποστηρίξει χρηματοδοτικά το πρόγραμμα.

Ο ίδιος χαιρέτισε τη νομοθέτηση των μέτρων απ΄το ελληνικό Κοινοβούλιο και σημείωσε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για χρέος, ενώ τόνισε πως η θέση του Ταμείου δεν έχει αλλάξει.

Ο κ. Rice επανέλαβε πως για να συμμετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται ένα ισχυρό πακέτο μεταρρυθμίσεων -το οποίο υπάρχει τώρα και βιωσιμότητα του χρέους.

Οι διαφορές με τους Ευρωπαίους έχουν περιοριστεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως «όλοι είναι αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 15 Ιουνίου».

Όμως, έσπευσε να διευκρινίσει πως η επίτευξη συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τις διαβουλεύσεις και την πρόοδο που θα σημειωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

The post ΔΝΤ: Είμαστε όλοι αισιόδοξοι για συμφωνία στις 15 Ιουνίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα