Καθιστική διαμαρτυρία στο Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τους πυροσβέστες- Photos

15:11 8/2/2017 - Πηγή: iPop

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι πυροσβέστες οι οποίοι έσπασαν την πόρτα. Μετά το επεισόδιο στο ισόγειο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης από ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.

Οι πυροσβέστες τονίζουμε, ότι ζητούν συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη, ενώ την ίδια στιγμή πενταμελής επιτροπή από όλα τα σώματα ασφαλείας βρίσκεται

στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η οποία ζητά συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Λίγα λεπτά πριν από τις 14:30 στην είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης βρέθηκαν δεκάδες πυροσβέστες οι οποίοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό που είχε σχηματιστεί και στη συνέχεια μπήκαν στο κτήριο του Υπουργείου.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί αλλά επίσης και εργαζόμενοι στο υπουργείο κατέβαλαν προσπάθεια να κλείσουν τη γυάλινη πόρτα του, αλλά μέσα στην ένταση η πόρτα τελικά έσπασε και οι πυροσβέστες μπήκαν στο κτήριο.

Αυτή την ώρα αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πυροσβέστες βρίσκονται μέσα στο υπουργείο. Φωνάζουν συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και των μέτρων που αυτή προωθεί, ενώ επισημαίνουν ότι δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν αν δεν τους συναντήσουν πρώτα την Όλγα Γεροβασίλη.

Γιατί διαδηλώνουν οι πυροσβέστες;

Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης διαδηλώνουν ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών, οι οποίοι προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει την Πέμπτη και έτσι κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται ή αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Οι συγκεντρωμένοι, τονίζουμε, πως έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναγράφουν τα αιτήματά τους.

Οι πυροσβέστες από το πρωί διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία με σταθμούς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και το Μαξίμου.

photo:Eurokinissi,ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Καθιστική διαμαρτυρία στο Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τους πυροσβέστες- Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα